Pizza cu mozzarella

O pizza cu Mozzarella simplă, cu aluat delicios făcut în casă. Iată cât de uşoară e reţeta. 1. Pentru aluat, se amestecă făina și sarea cu uleiul şi zahărul. Drojdia uscată se diluează cu puţină apă caldă şi se toarnă peste făină. Se amestecă şi se frământă pentru a obţine un aluat omogen. Se presară […]

Supă de pui şi curcan

O supă de pui dietetică, cu multe legume şi carne tocată de curcan. Gata în maxim o oră, e perfectă pentru cină. Iată reţeta. 1. În oala de fiert se pune uleiul la încins şi se călesc uşor carnea tocată şi ceapa tăiată mărunt. Când ceapa a devenit translucidă, se scoate amestecul şi se pune […]

Sărmăluţe cu stafide şi muguri de pin

Sărmăluţe cu stafide şi muguri de pin – gustoase şi mult mai uşoare decât sarmalele tradiţionale. Învaţă cum să le prepari după o reţetă simplă! 1. Dacă se folosesc frunze proaspete, acestea trebuie opărite 5 minute în apă clocotită şi sărată. Dacă se folosesc din conservă, se trec sub un jet de apă şi se […]

Supă de sfeclă

Supa de sfeclă este o reţetă inedită pe care trebuie să o încerci. Iată cât de uşor se face. 1. Se taie sfecla şi se mixează cu smântâna. 2. Se adaugă usturoiul şi sucul de lămâie, sare şi piper. 3. Se adaugă puţin coriandru sau pătrunjel tocat şi se dă la rece pentru 90 de […]

Supă de castravete

O supă de castravete uşoară, răcoroasă şi potrivită pentru diete. Uite cât de simplă e reţeta! 1. Castravetele se taie rondele care se presară cu sare şi se lasă 30 de minute să elibereze sucul. 2. Apoi, se opresc câteva rondele pentru servit, iar restul se taie mai mic şi se pune în cuva robotului. […]

Supă andaluză

 O supă andaluză cu roşii, ou şi jambon – delicioasă şi foarte uşor de făcut. Iată reţeta. 1. În cuva robotului se pun roşiile tăiate în bucăţi. Pâinea se înmoaie în apă şi se desface cu degetele peste roşii. 2. Se adaugă usturoiul, sarea, piperul şi se mixează totul. Apoi, se adaugă uleiul şi oţetul […]

Papoutsakia

Papoutsakia este o reţetă grecească delicioasă cu carne şi vinete, o combinaţie plină de savoare. Iată cum se face! 1. Vinetele se taie în două pe lung, se presară cu sare şi se lasă o oră să se elibereze sucul. 2. Între timp, într-o tigaie cu ulei se căleşte ceapa şi, după ce s-a înmuiat, […]

Supă cremă de ciuperci cu smântână

O supă cremă de ciuperci cu smântână este cina ideală, inclusiv pentru diete. Iată cât de simplă e reţeta! 1. Se spală rapid ciupercile, se taie lamele fine şi se stropesc cu suc de lămâie care împiedică oxidarea. 2. În oală, se topeşte untul şi se pun ciupercile şi usturoiul tăiat felioare. Se lasă pe […]

Ciorba ruseasca

O ciorbita acrisoara, cu un gust uimitor de bogat, desi nu contine carne. Uite cum sa prepari si tu ciorba ruseasca: 1. Gulia se curăţă, se taie cuburi şi se pune la fiert împreună cu morcovul tăiat cubuleţe. Se lasă 20 de minute. 2. Între timp, se fierb cerealele separat şi apoi se lasă la scurs. 3. Se […]

Ciorba radauteana

Ciorba radauteana seamana cu cea de burta, insa este mult mai usoara. Totusi, ramane la fel de gustoasa! 1. Carnea porţionată se pune la fiert în apă rece cu sare şi, din momentul în care începe să fiarbă, se ia spuma ori de câte ori apare. 2. Între timp, se curăţă şi se taie legumele mai mărunt şi apoi, […]