Fel principal
Borş cu perişoare
Acest borş cu perişoare se face uşor şi este pe placul tuturor. Trebuie sa încerci reţeta! 1. Se spală rasolul şi se pune la fiert întreg, într-o oală de 5-6 litri, în apă rece cu puţină sare. Se spumează sau se schimbă apa şi se fierbe acoperit. între timp, dacă se foloseşte zarzavat proaspăt, se […]
Supă cremă de dovleac
1. Se curăţă dovleacul de coajă şi seminţe şi se taie în cuburi. Cartofii şi morcovul se curăţă şi se taie în bucăţi. Ceapa şi prazul se taie felii subţiri şi se călesc, în puţin ulei de măsline, într-o oală de supă, până se înmoaie. Se adaugă apoi dovleacul, cartofii şi morcovul şi se toarnă […]
Supă de roşii cu brânză
1. Morcovii şi ţelina se spală, se curăţă, se taie în bucăţi şi se pun la fiert într-un litru de apă cu un praf de sare. 2. Separat, într-o oală mai mare se pun roşiile, ceapa şi ardeii graşi, tăiate în sferturi, şi se completează cu apă cât să le acopere. Se lasă să fiarbă, […]
Ciorbă ţărănească
1. Carnea se spală, se curăţă de, pieliţe şi se taie bucăţi. Se pune la fiert în 2,5 l de apă cu un praf de sare şi după primul clocot se spumează sau se schimbă apa. Se acoperă şi se fierbe la foc mic jumătate de oră. 2. Între timp, se curăţă şi se spală […]
Borş cu perişoare
1. Toate legumele se curăţă şi se spală. Ceapa, morcovii, păstârnacul şi ţelina se toacă mărunt şi se pun la fiert în 2 litri de apă cu un praf de sare. Se acoperă şi se lasă să fiarbă, la foc mic, aproximativ jumătate de oră, până se înmoaie bine toate legumele. 2. Între timp, carnea […]
Supă italienească
1. Fasolea se pune la înmuiat de seara. Se schimbă apa şi se pune la fiert. După ce a dat câteva clocote, se schimbă apa din nou cu apă curată, fierbinte. 2. Se adaugă morcovul, rădăcina de pătrunjel şi ceapa, curăţate şi tăiate mărunt. După 15 minute se adaugă varza tocată mărunt, fasolea verde şi […]
Ciorbă de miel
1. Carnea se spală, se taie bucăţi şi se pune la fiert în 1,5-2 l de apă cu un praf de sare. Se spumează şi se adaugă ceapa verde tăiată mărunt, apoi se acoperă şi se lasă să fiarbă la foc mic. 2. Morcovii, ţelina, păstârnacul şi rădăcina de pătrunjel se curăţă, se spală şi […]
Peşte pane cu cartofi ţărăneşti
1. Se spală fileul de peşte sub jet de apă rece şi se taie bucăţi. Se sparg două ouă şi se bat bine cu puţină sare. Bucăţile de peşte se dau prin făină, scuturându-se apoi de surplus, şi se trec prin ou. Se pun la prăjit într-o tigaie cu ulei încins. Se prăjesc până ce […]
Peşte la cuptor cu piure de cartofi
1. Peştele curăţat şi spălat se stropeşte cu zeamă de lămâie. Se dă apoi prin făină, se scutură bine şi se prăjeşte în jumătate din cantitatea de unt. După prăjire se pune pe o farfurie acoperită cu hârtie. 2. Separat, într-o altă tigaie cu restul de unt, se căleşte foarte puţin ceapa rasă fin. Se […]
Sărmăluţe învelite în spanac
1. Se spală bine frunzele de spanac şi se opăresc doar 2-3 secunde într-un vas cu apă clocotită cu sare. Se trec apoi într-un vas cu apă rece şi se lasă până se răcesc. La final, se strecoară apa. Orezul se curăţă şi se spală. 2. Carnea tocată se condimentează cu sare şi piper. Se […]