Fel principal
Miel umplut
1. Ficatul se fierbe, se lasă să se răcească şi se taie în bucăţele. Morcovul se spală şi se fierbe separat. Stafidele se spală cu apă călduţă, se curăţă şi se lasă să se usuce. Într-o tigaie încinsă cu ulei se căleşte ceapa tocată mărunt.Se ia de pe foc, se lasă să se răcească puţin […]
Cotlet de miel cu legume
1. Carnea se spală şi se freacă cu piper. Se prăjeşte 5 minute în ulei, apoi se dă cu sare şi se pune în cuptorul încins, 10 minute. Se scoate din cuptor, se unge cu muştar şi se mai coace 10-15 minute. Se scoate din cuptor, se acoperă cu folie de aluminiu şi se lasă […]
Supă de broccoli cu ou
1. Toate legumele se curăţă şi se spală. Ceapa, morcovii, păstârnacul şi ţelina se taie bucăţi mari, iar broccoli se rupe în bucheţele mici. 2. Într-o oală cu 2 l de apă şi un praf de sare se pun la fiert ceapa, morcovii, ţelina şi păstârnacul. Se lasă să fiarbă 10-15 minute, după care se […]
Tort cu legume
1. Se ia o tavă (formă pentru prăjituri), se unge cu ulei sau unt şi se tapetează cu hârtie de copt. Se fierb macaroanele în apă sărată şi se pun deoparte. 2. Vinetele se taie în felii subţiri, se aşază una lângă alta şi se sărează, iar apoi se lasă la scurs 20 de minute. […]
Turnuleţe apetisante
1. Preîncălziţi cuptorul. Vinetele se spală, se curăţă şi se taie felii. 2. Rondelele de vinete se pun în tava de la cuptor, tapetată în prealabil cu folie de aluminiu. 3. Se presară deasupra sare şi piper, după gust, şi se stropesc cu puţin ulei de măsline. Se lasă la cuptor 15 minute. 4. Roşiile […]
Supă mozaic
1. Roşiile se taie felii subţiri şi se pun la fiert în jumătate de litru de apă. Când se fierb bine, se trec prin sită, se separă seminţele şi pieliţele. Separat se fierb morcovul, pătrunjelul şi ceapa tocate mărunt. 2. După ce au fiert, se strecoară legumele şi se păstrează zeama, adaugându-se sucul de roşii, […]
Chifteluţe cu sos tomat
1. Se rumeneşte usturoiul în ulei şi se fierbe apoi în sucul de roşii. Se adaugă sarea, piperul şi dafinul. Între timp se amestecă oul bătut, pătrunjelul, parmezanul şi carnea tocată şi se fac chiftelele rotunde. 2. Se pun chifteluţele în sosul de roşii şi se lasă să fiarbă la foc potrivit. Dacă sosul de […]
Tartă mediteraneană
1. Derulează una din foile de aluat într-o tavă pentru tartă, păstrând şi hârtia pe care era lipit aluatul. 2. Încălzeşte cuptorul, unge marginile aluatului din tavă cu gălbenuş bătut şi coace-l aproape 20 de minute. 3. Spală roşiile şi căleşte-le în tigaie amestecând uşor, să nu crape. Se adaugă sare şi piper după gust. […]
Copănele în sos de vin
1. Se spală pulpele în apă călduţă şi se pun la scurs pe un prosop de hârtie. După ce s-a scurs, se condimentează fiecare bucată cu sare şi piper şi se tăvăleşte în făină albă. 2. Într-o tigaie, se topeşte untul şi se adaugă pulpele. Se lasă să se prăjească bine pe toate părţile. 3. […]
Pui cu gutui la cuptor
1. Se spală bine puiul, se tranşează şi se condimentează cu sare şi piper, după care se lasă să se îmbibe cu arome. 2. Între timp se curăţă ceapa, se spală şi se taie solzişori. 3. Într-o tigaie se încinge uleiul, şi se pun bucăţile de pui. Se rumenesc uşor, pe ambele părţi. 4. După […]