Raţă cu grepfrut

1. Pieptul de raţă se spală bine şi se pune la marinat, peste noapte, în 500 ml vin amestecat cu 100 ml sos de roşii, un praf de piper şi boia. Dacă aveţi timp, cu cât stă mai mult timp la marinat, cu atât va fi mai gustos. 2. Înainte de a servi preparatul, se […]

Fripturi africane

1. Se amestecă nucile măcinate cu uleiul, mierea, un praf de sare şi piper. Feliile de carne se bat uşor, apoi se pun la marinat, timp de o oră, la frigider, în sosul preparat anterior. 3. Bananele se curăţă şi se taie în jumătăţi, pe lung, apoi în două, astfel încât să se obţină 8 […]

Mere umplute pe pat de varză roşie

1. Ceapa se spală, se curăţă şi se taie cubuleţe. Se căleşte în unt, până capătă o nuanţă aurie. 2. Varza se curăţă şi se toacă fide­luţă. Se pune peste ceapa călită, într-o cratiţă. Se adaugă vinul, apa, condimentele. Se amestecă bine şi se lasă la foc mic, cam 40 de minute. Se potriveşte la […]

Varză cu miez de nucă

1. Se spală bine varza, se îndepăr-tează foile de deasupra şi se pune într-un vas cu apă clocotită să se opărească. După ce s-a opărit, se scoate şi se lasă să se scurgă bine de apă. 2. Când s-a răcit, se taie în patru părţi egale. 3. Miezul de nucă se macină foarte fin prin […]

Cepe umplute cu orez şi carne tocată în vin alb

1. Se curăţă cepele, se spală bine şi se pun într-o oală cu apă rece şi sare şi se lasă la fiert aproximativ 7 minute. Între timp, într-o cratiţă se pune vinul, se diluează cu jumătate de cană de apă şi se condimen­tează cu sare şi frunze de dafin. 2. Într-un vas se pune carnea […]

Vinete la cuptor cu sos tomat şi mozzarela

1. Vinetele se spală, se şterg de apă şi apoi se taie în felii subţiri. Se pun în apă cu sare şi se lasă aproximativ 15 minute. 2. După ce s-au scurs de apă, se dau mai întâi prin făină, apoi prin albuşul de ou şi la sfârşit prin pesmet. 3. Într-o tigaie se încinge […]

Budincă cu varză

1. Se spală varza, se curăţă de foile tari de deasupra şi se toacă fin. Se pune într-un bol şi se amestecă cu sare, după gust. 2. Separat, se pun pastele să fiarbă în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe ambalaj. După ce au fiert, se lasă câteva minute în apă rece şi apoi […]

Somon la grătar cu orez

1. Pentru început, se alege orezul şi se pune să fiarbă în apă cu sare, unt, ulei şi şofran. Se lasă să fiarbă înăbuşit în jur de 30 de minute, apoi se bagă în cuptorul cald. 2. Separat, se taie somonul afumat cubuleţe, usturoiul se pisează şi se amestecă cu smântâna şi mărarul tocat. Se […]

Cartofi copţi

1. Se spală cartofii bine cu un burete special, se clătesc şi se pun să fiarbă în apă cu sare. 2. După ce au fiert, se unge o tavă cu margarină, se aşază cartofii în ea şi se coc la o temperatură de 220°C. 3. Cu 15 minute înainte de a-i scoate din cuptor, se […]

Ciupercuţe cu sos alb

1. Se curăţă ciupercile, se scot codiţele şi se spală. 2. Codiţele se toacă mărunt cu ceapa şi verdeaţa şi se călesc în untul topit. După ce s-au călit, se adaugă carnea de curcan şi se amestecă să nu se lipească. Se adaugă apa, se lasă să fiarbă până scade şi se condimentează cu sare […]