Borş de miel

Carnea de miel este foarte gustoasă şi poţi face o grămadă de reţete! Pentru acum propun borş de miel delicios: 1. Carnea se spala, se porţioneaza si se pune la fiert în apa cu sare. Se spumeaza ori de câte ori este nevoie si, dupa ce spuma nu mai apare, se adauga legumele taiate marunt. […]

Drob în prapure

Drobul pentru sărbători se poate face fie ca un chec, fie ca o tobă, în prapure. Uite cum poţi face şi tu acasă drob în prapure, ca la bunici. 1. Maruntaiele se dau într-un clocot, se arunca apa si se pun din nou la fiert în apa rece cu sare. Se spumeaza si se lasa […]

Piept de pui marinat în pesto

Te-ai săturat de fripturile de pui obişnuite? Încearcă un piept de pui marinat în pesto, o reţetă delicioasă şi uşor de făcut! 1.    Presaraţi pieptul de pui cu sare şi piper, apoi stropiţi-l cu puţin ulei de masline.  Într-o tigaie încinsa, adaugaţi o lingura de ulei şi prajiţi pieptul de pui pe ambele parţi, cât […]

Legume la cuptor

Mai dietetic de atât nu se poate! Dacă vrei o cină uşoară, prepară această reţetă de legume la cuptor! 1.    Vinetele, rosiile şi dovleceii se spala bine si se taie rondele care se asaza alternativ într-un vas de cuptor. 2.    Pentru sos, cele doua rosii se curaţa de pieliţe, se taie marunt şi se adauga […]

Supă de morcovi

O supă delicioasă şi sănătoasă. Prepară şi tu supă de morcovi după această reţetă uşoară. 1.    Într-o oala de fiert supa, se încinge uleiul si se caleste ceapa taiata marunt. 2.    Dupa ce a devenit translucida, se adauga morcovii trecuţi prin razatoare sau taiaţi rondele subţiri. Se lasa si morcovii timp de 5 minute sa […]

Supă de praz

Uşoară, dietetică şi sănătoasă, supa de praz este o cină ideală! Vezi reţeta! 1.    Se taie si se foloseste numai partea alba a prazului care, dupa curaţare, se trece sub un jet de apa. 2.    Ceapa marunt tocata se caleste în ulei. Dupa ce a devenit translucida, se pune prazul rondele si se lasa pâna […]

Ciorbă de cartofi cu zeamă de castraveţi

Învaţă să prepari o ciorbă de cartofi acrită cu zeamă de castraveţi muraţi! Un deliciu! Mod de preparare: 1. Morcovul se rade fin şi, împreună cu ceapa tăiată mărunt, se pun la călit în ulei. Se adaugă rădăcina de păstârnac tăiată mărunt sau trecută prin răzătoare şi cartofii tăiaţi cubuleţe. Se lasă 2-3 minute împreună, […]

Ciorbă de fasole cu perişoare

Învaţă să prepari o ciorbă de fasole cu perişoare interesantă şi rapidă.   Mod de preparare: 1. Cu o seară înainte de preparare, fasolea se pune la înmuiat în apă rece. A doua zi se scurge şi se pune la fiert în apă cu sare care se aruncă de două ori, după ce dă în […]

Supă spaniolă de roşii

Învaţă să faci o supă spaniolă de roşii ca la Barcelona!   Mod de preparare:   1. Într-o tigaie, se rumeneşte uşor cârnatul picant, tăiat felioare. 2. În oala de fiert supa, se încinge o lingură de ulei şi se pun să se călească ceapa curățată și tocată mărunt şi usturoiul curățat și tăiat felioare. […]

Bors de ciuperci

Învaţă să prepari un borş de ciuperci delicios.   Mod de preparare:   1. Toate legumele se curaţa şi se spala. Morcovul se trece prin razatoare, ţelina se taie cuburi mici, iar ceapa se taie marunt. În oala de fiert se pune uleiul sa se încinga si se pun legumele la calit. Se lasa 2-3 […]