Fel principal
Ciorbă de porumb
Pentru iubitorii de porumb recomand o ciorbă care este gustoasă şi caldă, şi rece. 1. Porumbul se scurge de apa, iar jumatate din cantitate se mixeaza cu laptele în blender, pâna devine piure. 2. Pâinea se taie cubuleţe care se pun într-o tigaie cu unt şi se rumenesc uşor pe toate parţile. Roşiile şi ceapa taiata în bucaţele se […]
Supa-crema de legume
Învaţă să prepari o supă crema de legume delicioasă, cu pătrunjel proaspăt şi unt. Mod de preparare: 1. Toate legumele se curaţa si se taie marunt. 2. În oala de fiert supa, se topeste untul si se pun legumele sa se caleasca 2-3 minute. Apoi se acopera cu apa si se lasa […]
Supa spornica de pui
Învaţă să prepari o supă spornică de pui, săţioasă şi gustoasă, cu tăieţei. Mod de preparare: 1. Puiul se spala, se pârleste la flacara aragazului, se por_ioneaza si se pune la fiert în apa rece cu un praf de sare. Se lasa la foc mic si se spumeaza cu regularitate. 2. […]
Supă cu tăieţei de casă
Îţi place supa cu tăieţei? Prepară-i singură în casă după această reţetă simplă şi gustoasă! 1. Puiul se fierbe în 4 litri de apă. 2. Între timp, legumele se curăţă, se taie mari şi se pun la fiert, spumând în continuare. Când nu mai face spumă, se şterge marginea interioară a oalei cu un şervet […]
Chiftele cu sos alb
Nu ştii ce să găteşti diseară? Încearcă această reţetă simplă de chiftele cu sos alb! 1. Din osul de vita, cimbru, o ceapa, sare, piper si cuisor se fac 500 ml de supa scazuta. 2. Într-o tigaie cu 25 g unt se caleste ceapa marunita. În lapte cald se înmoaie miezul de pâine, apoi se […]
Supă-cremă de praz
Ceapa oltenească, prazul, are încă multe taine de preparare. Iată câteva reţete care nu vă vor dezamăgi. Cum se prepară supa-cremă de praz: 1. În oala de fiert supa se topeşte untul şi se pun prazul tăiat rondele şi ceapa tăiată peştişori. Se amestecă şi se lasă 10 minute să se înmoaie. 2. Se adaugă […]
Andive la cuptor cu creveţi
Prepară şi tu o gustare exotică cu andive şi creveţi. 1. Andivele se curăţă de foile exterioare, se taie în doua pe lung si li se scoate interiorul care este amar. Creveţii se lasa la dezgheţat. 2. Din ulei, suc de lamâie, sare si piperul rosu se face un amestec prin care se trec andivele si se asaza într-o […]
Plăcinta ciobanului cu morcov
O plăcintă cu carne ce poate ţine locul unui fel de mâncare – plăcinta ciobanului poate fi făcută altfel, cu morcovi deasupra: 1. Cartofii şi morcovii se fierb, se pasează şi se amestecă cu unt pentru a obţine câte 500 g de piure din fiecare. 2. Pentru amestecul de carne, legumele curăţate şi tocate mărunt se călesc […]
Supă de morcovi
O supă dulceagă, perfectă pentru un prânz uşor. Poţi drege supa de morcovi şi cu un pic de smântână atunci când e fierbinte. 1. Ceapa se taie peştişori iar morcovii se dau prin răzătoarea cu ochiuri mari. 2. Într-o oală se încinge uleiul şi se căleşte ceapa. Când începe să devină translucidă, se adaugă morcovii şi se mai lasă […]
Gulaş de vită
Ce te poate încălzi mai tare decât un gulaş delicios şi picant de vită? 1. Se încinge uleiul într-o cratiţă cu fund dublu şi se rumeneşte carnea presărată cu sare. După ce şi-a schimbat culoarea uniform, se adaugă ceapa tăiată peştişori şi se lasă la călit până ce ceapa devine translucidă. 2. Se adaugă ardeii tăiaţi fâşii şi se […]