Fel principal
Supă de ciuperci
O supă gustoasă şi cremoasă, cu ingrediente care se găsesc acum la tot pasul: supa de ciuperci! 1. În oala de supă se topeşte untul şi se călesc usturoiul mărunţit, ceapa tocată mărunt şi ţelina tăiată cât mai fin. Se lasă 3-4 minute până ce ţelina şi ceapa devin translucide. 2. Se adaugă ciupercile feliate, se lasă 5 […]
Borş rusesc
Borşul rusesc este o bunătate de ciorbiţă venită din est, uşor condimentată, tocmai bună pentru temperaturile scăzute: 1. În oala de fiert borşul se încinge uleiul şi se pun la călit varza tăiată fideluţă, morcovul, ţelina, sfecla roşie, ardeiul gras. După ce devin translucide, se adaugă fasolea. Se acoperă cu apă şi se lasă la fiert 15 minute. 2. După […]
Ciorbă de berbec
Vremea se tot răceşte, aşa că ciorbiţele sunt tot mai binevenite. Uite de ce ai nevoie pentru a prepara ciorbă de berbec: 1. Carnea porţionată se pune la fiert în apă rece şi, după câteva clocote, se aruncă apa. Se pun iar doi litri de apă rece şi se lasă carnea la fiert. 2. După ce carnea este […]
Borş de macrou
Borşul pescăresc este un deliciu provenit de la pescarii care pleacă să prindă peştele cu noaptea-n cap. Uite cum poţi prepara şi tu un deliciu de borş de macrou, la tine acasă! 1. Pestele se spala si se taie bucaţi nu mai late de doua degete. 2. Ardeiul se taie fâsii, iar morcovul si radacina de patrunjel se […]
Ciorbă de linte
Lintea nu este un ingredient destul de folosit în bucătăria românească, însă este delicioasă. Uite cum să-ţi prepari o ciorbă de linte gustoasă! 1. Se curăţă şi se taie mărunt toate legumele şi apoi se pun în oala de fiert împreună cu lintea şi 1,5 litri de apă. Se potriveşte de sare şi piper şi se lasă să fiarbă. […]
Ciorbă de praz
Orice gospodină, oricât ar fi ea de iscusită, este imposibil sa nu suspine din când în când, când nu mai ştie ce să mai gătească. Aşadar, de data aceasta îţi propun o ciorbă de praz bună, bună! 1. În oala de fiert ciorba se încinge uleiul şi se căleşte un pic afumătura. Apoi se scoate. 2. În acelaşi ulei se pun la călit […]
Supă de pui cu fidea
Temperaturile scad tot mai mult şi nu ai cum să nu te trezeşti cu o răceala nepoftită… Supa de pui este bună pentru combaterea răcelilor, unde mai pui că este şi gustoasă. Uite o reţetă de supă de pui cu fidea! 1. Pieptul de pui se dezosează şi se taie cubuleţe care se pun la […]
Ciorbă de perişoare
Clasica ciorbă de perişoare este o bunătate ce nu ar trebui să lipsească din cartea personală de bucate a gospodinei! 1. Toate zarzavaturile se curăţă, se toacă mărunt sau se trec prin răzătoare şi se pun la călit în oala în care va fierbe ciorba. După ce s-au înmuiat, se pun la fiert în apă […]
Ciorbă dreasă
Ciorba dreasă seamănă un pic cu cea rădăuţeană, însă nu are oţet. Uite cât de simplu este să faci o astfel de ciorbă bună: 1. Carnea bine spălată şi porţionată se pune la fiert în apă rece cu sare împreună cu albitura pentru supă, morcov, păstârnac, ţelină. Se lasă la fiert până ce carnea cade […]
Supă de porumb cu cartofi şi afumătură
Vrei o supă săţioasă şi pe care s-o poţi prepara rapid? Încearca supa de porumb cu cartofi şi afumătură. Un deliciu pentru zilele reci de sfârşit de toamnă! 1. Se taie afumătura cubuleţe şi se prăjeşte în unt. Se scoate pe o farfurie când este rumenită, apoi se pune la călit ceapa tocată fin. 2. […]