Fel principal
Ciorbă de văcuţă
1. Se spală muşchiul de vită în 2-3 ape şi se pune să fiarbă în apă cu sare. Se spumează până se limpezeşte zeama. 2. Zarzavaturile se curăţă, se spală şi se pun să fiarbă întregi împreună cu muşchiul de vită. 3. După ce au fiert, se scot în sită şi se lasă câteva minute […]
Borș de pește
1. Bucățile de crap se lasă 1-2 ore în apă rece cu o lingură de oțet sau zeama de la o lămâie. Separat, se pun într-o oală 2 l de apă, ulei și o lingură de sare și se lasă să dea în clocot. 2. Se curăță legumele, se spală și se taie cubulețe. 3. […]
Supă cu ciuperci
1. Se pun pastele să fiarbă în apă cu sare și ulei. După ce au fiert, se scot și se lasă la scurs în sită. 2. Se curăță ciupercile, se spală și se taie. Se spală şi se curăţă legumele. Morcovii se taie rondele, ceapa, mărunt, iar țelina se dă pe răzătoare, apoi se călesc […]
Supă de pui cu tăieţei
1. Se spală bine puiul, se porţionează și se pune la fiert, la foc potrivit, cu puţină sare. 2. Se pregătesc între timp legumele, se curăță, se spală și se pun întregi, în oală, împreună cu puiul. 3. După ce au fiert atât legumele, cât și puiul, se strecoară în sită și se aleg morcovii […]
Supă de ardei roşu cu smântână
► Ardeii se taie jumătăţi şi se scot cotorul şi seminţele. Se pun în tava acoperită cu hârtie de copt. Se coc la cuptorul încălzit la 170°C, timp de 15 minute, până când pieliţa se înnegreşte. ► Se scot ardeii şi se acoperă cu un şervet umed, 5 minute. Apoi se decojesc. Se cufundă roşiile […]
Supă de coadă de vită
1. Pentru supă, într-o oală de 4 litri cu apă rece se pune la fiert coada spălată şi tăiată. Se fierbe totul ca la o supă obişnuită, îndepărtând spuma ori de câte ori se formează. Cu 30 de minute înainte de a fi gata, se adaugă legumele curăţate şi se lasă să fiarbă împreună. 2. […]
Ciorbă de vită cu roşii
1. Se spală bucata de rasol, se taie cubulețe, care apoi se pun să fiarbă în 2 litri de apă. 2. Separat, se curăță legumele, se spală și se toacă mărunt ca pentru ciorbă. Se pun în oală împreună cu carnea de vită și se fierb în continuare la aceeași temperatură. 3. În acest timp, […]
Supă de soia
► Cu o zi înainte, se pun la înmuiat boabele de soia în apă rece. A doua zi să sărează puţin şi se lasă la fiert o oră la foc mic. Se taie tofu cubuleţe. ► Usturoiul, ceapa şi ghimbirul se toacă mărunt şi apoi se călesc 2 minute în ulei şi cu praful de […]
Supă de conopidă
► Se curăţă ceapa, se toacă şi se căleşte în uleiul încins. Se adaugă curry şi se amestecă constant. Nu se lasă mult, astfel încât curry să nu devină amar. ► Se spală bine conopida şi se rupe în bucheţele mici. Peste ceapa călită se toarnă supa de pui, apoi conopida şi se fierbe până […]
Supă de morcovi
► Se curăţă cartofii de coajă, iar morcovii se spală bine. Se taie cartofii şi morcovii în bucăţi mici. Ceapa se curăţă şi se toacă mărunt. ► Se încinge uleiul în cratiţă şi se căleşte ceapa. Se adaugă morcovii şi cartofii şi se lasă să se călească. Se toarnă supa de vită peste legume şi […]