Supă de pui

► Se spală şi se curăţă cepele, apoi se toacă mărunt. Se încinge uleiul într-o cratiţă. Se pun cepele la călit, până se rumenesc, cca 1 minut, amestecând. Se adaugă bulionul şi boiaua. Se amestecă bine, apoi se toarnă treptat supa de pui şi se lasă să dea în clocot. ► Între timp, se taie […]

Supă-cremă de ţelină

1. Se curăţă de coajă rădăcina de ţelină, se taie cubuleţe care se pun la călit în oala de fiert supa, în care s-a topit untul. 2. Se adaugă cartofii curăţaţi de coajă şi tăiaţi cubuleţe. Se lasă la călit 2-3 minute, cât să se înmoaie puţin. 3. Se toarnă apă cât să acopere legumele […]

Supă corsicană

Cu o zi înainte, se pune fasolea în apă rece. În ziua preparării, se scurge de apă şi se pune într-o cratiţă. Se acoperă cu apă rece şi se lasă să fiarbă 10 minute după ce a dat în clocot. Se scurge bine de apă şi se dă deoparte. Se taie varza în fâşii fine. […]

Supă rece cu mazăre şi mentă

► Se curăţă mazărea. Ceapa se toacă mărunt, iar menta se spală, se scurge bine de apă şi se taie frunzuliţele de mentă. ► Se încinge untul în tigaie. Se pune ceapa la călit şi se amestecă bine, până devine aurie. Se toarnă şi supa şi se lasă să dea în clocot. Se dă focul […]

Supă cu cartofi

► Se curăţă cartofii, se taie bucăţi potrivite şi se fierb în apă cu sare şi chimen. Se pune apa în care au fiert cartofii într-o oală, se adaugă laptele, untul, brânza telemea şi se fierbe totul la foc mic. Cartofii se păstrează la loc cald, acoperiţi. ► Se pune jumătate din brânza de vaci […]

Supă de roşii

1. Într-o oala, se pune supa din concentrat de legume, jumatate din cantitatea de ulei, usturoiul si sarea. 2. Separat, rosiile se scufunda 10 secunde în apa clocotita, se scot si se curaa de pieliţe si semine. Pulpa se taie si se adauga în oala cu supa falsa. Se pune amestecul pe foc si se […]

Borş de perişoare

1. Într-o oală se pun la fiert în 3 litri de apă cu sare şi o lingură de ulei, ceapa mărunţită, morcovul şi ţelina date pe răzătoare şi ardeiul tăiat cubuleţe. 2. Carnea se amestecă cu sare, ou, jumătate din cantitatea de pătrunjel şi 2 linguri orez. Se formează perişoarele care se fierb în oala […]

Supă de morcovi şi curry

● Spală şi curăţă ceapa şi morcovii şi apoi taie-le în bucăţi. ● Pune-le apoi într-o cratiţă, cu apă sau supă de legume şi cu puţin piper. Pune un capac şi lasă-le la fiert cam 20 de minute, până se înmoaie morcovii. ● Ia de pe foc şi lasă să se răcească puţin. ● Pasează […]

Supă minestrone

1. Toate legumele se spală, se curăţă şi se taie cât mai mărunt. Se curăţă şi se taie usturoiul. 2. În oala de supă se pune uleiul la încins şi apoi toate legumele, în afară de mazăre şi us¬turoi. Se lasă 5 minute să se înmoaie toate legumele, după care se toarnă 1,5 l de […]

Ciorbă cu legume de vară

1. În oala de ciorbă se încinge uleiul şi se pun să se înmoaie ceapa, morco¬vul, albitura şi ardeiul gras, curăţate şi tăiate mărunt. După ce acestea s-au înmuiat, se adaugă cartofii tăiaţi cuburi mici, varza tăiată mai mare, fasolea ruptă şi se lasă să se călească maximum 2 mi¬nute. Apoi se toarnă circa 2 […]