Fel principal
Supă-cremă de dovleac cu lapte
Supa-cremă de dovleac cu lapte se face repede și este un deliciu într-o seară rece de toamnă. Încearcă această rețetă simplă! 1. Se curăţă dovleacul de seminţe şi apoi se taie bucăţi pentru fiert. 2. Se pune laptele la fiert şi când fierbe, se pun bucăţile de dovleac. Se lasă la foc mic până ce […]
Supă de sfeclă
1. Într-o oală se călesc ceapa tocată mărunt şi usturoiul la fel. Sfecla curăţată şi cartofii se taie cuburi cât mai mici şi se adaugă în oală. Se lasă să se înmoaie puţin în ulei şi apoi se acoperă cu apă şi se lasă să fiarbă. 2. După ce au fiert, legumele se mixează şi […]
Borş de perişoare
1. O ceapă tăiată mărunt se înăbuşă în ulei şi când devine sticloasă, se scoate din tigaie şi se pune la strecurat. Carnea se toacă şi apoi se amestecă cu ceapă, ouă, felia de pâine înmuiată şi bine stoarsă, pătrunjel tocat, sare şi piper. Cu mâna umezită în apă rece se for¬mează apoi mici […]
Borş de legume
1. Ceapa se taie mărunt, ardeiul se taie fâşii, cartofii se taie cuburi mici, la fel şi dovleceii. 2. În oala de fiert se pune uleiul şi, după ce s-a încins, se adaugă legumele tocate. Se călesc uşor şi, după ce şi-au schimbat culoarea, se adaugă borşul fiert separat şi se completează cu apă, după […]
Supă de spanac
1. Se spală foarte bine spanacul şi se taie mare. În oala de fiert supa se topeşte untul şi apoi se adaugă spanacul. 2. Se prepară supa din concentrat de pui cu apă, lăsându-se să dea într-un clocot, apoi se dă deoparte. 3. Ouăle se bat bine cu parmezanul, se amestecă cu spanacul şi se […]
Ciorbă de roșii cu rozmarin
1. Se curăță rădăcinoasele, se spală și se pun să fiarbă în apă cu sare și ulei. Dovlecelul, ardeii și cartoful se curăță și se taie cubulețe. Se adaugă în ciorbă și se lasă să fiarbă împreună, la foc mic. 2. Se feliază pâinea și se taie cubulețe, se stropesc cu ulei de măsline, se […]
Supă cu varză de Bruxelles
1. Se curăţă şi se spală varza. Se fierbe în apă clocotită cu o linguriţă de sare. Se curăţă, se spală şi se taie bucăţi mici legumele. Se adaugă în oala cu varză, cu excepţia cartofilor, care se pun mai târziu, ca să nu se zdrobească. 2. Se adaugă piper, sare şi puţin ulei şi […]
Supă-cremă de roşii
1. Ardeii, ceapa, usturoiul, ţelina şi pătrunjelul se curăţă, se spală şi se pun să fiarbă în apă cu sare, piper şi ulei de măsline. 2. Separat, se opăresc roşiile, se decojesc şi se pasează cu blenderul. Pasta de roşii se trece prin sită, ca să se elimine seminţele, apoi se pune într-un vas, la […]
Supă cremă de praz
1. Se curăţă legumele, se spală şi se taie bucăţi mai mari. Se fierb în apă cu sare şi cu o linguriţă de ulei de măsline. 2. Separat, se curăţă prazul şi se fierbe cu legumele. 3. Se feliază bagheta, se taie cubuleţe, care se stropesc cu ulei şi usturoi pisat. Se bagă în cuptorul […]
SUPĂ DE PESTE CU VARZĂ DE BRUXELLES
1. Se curăţă şi se spală varza. Se fierbe în apă clocotită cu o linguriţă de sare. Se curăţă, se spală şi se taie bucăţi mici legumele. Se adaugă în oala cu varză, cu excepţia cartofilor, care se pun mai târziu, ca să nu se zdrobească. 2. Se adaugă piper, sare şi puţin ulei şi […]