Fel principal
Reţete: Ciorbă ţărănească
1. Se spală și se curăță rasolul de pielițe. Se pune apoi să fiarbă în apă cu sare, la foc mediu, astfel încât să se pătrundă bine și să nu scadă apa. 2. În acest timp, se curăță toate legumele, se spală, se taie ca pentru ciorbă și se pun să clocotească împreună cu rasolul […]
Reţetă: Borş cu dovlecei dres cu smântână
1. Se curăță aripioarele, se spală și se pun să fiarbă într-un litru şi jumătate de apă. Se curăță de spumă și se adaugă o linguriță de sare și o linguriță de ulei de floarea-soarelui. 2. Se curăță dovleceii, ceapa, prazul, ardeii și morcovii. Se spală bine și se taie cubulețe, ca pentru ciorbă. Se […]
Supă de somon cu lămâie
1. Se curăță ceapa, morcovii și ardeiul. Se spală și se taie bucăți mari ca pentru supă. 2. Separat, se spală somonul și se pune să fiarbă în apă cu o linguriță de sare grunjoasă. Se ia spuma și se pun legumele și spanacul. Se fierb la foc potrivit ca să nu scadă brusc și […]
Reţetă: Supă-cremă de broccoli
1. Se curăță ceapa, țelina, ardeii și pătrunjelul. Se spală și se pun să fiarbă întregi în apă cu sare și ulei, la foc mic. 2. Între timp, se curăță broccoli, se spală bine și se rupe buchețele. Se pun să fiarbă separat, în apă cu sare. După ce au fiert, se scot în sită. […]
Reţete: Ciorbă haiducească
. Se alege și se spală fasolea uscată și se lasă să se înmoaie în apă. Fasolea verde și mazărea se aleg și se pun să fiarbă, separat. 2. După ce au fiert, se scot în sită și se lasă să se scurgă. Se stropesc cu zeamă de lămâie să nu li se schimbe culoarea. […]
Reţete: Ciorbă de fasole cu praz
1. Se spală fasolea în apă caldă și apoi se lasă de seara până dimineața să se înmoaie. A doua zi se pune la fiert în 3-4 ape, ca să se elimine toxinele. 2. Separat, se curăță legumele, se spală și se toacă mărunt. Se călesc în ulei, se înăbușă cu puțină apă și se […]
Reţetă: Supă-cremă de ţelină
1. Se curăţă ţelina, pătrunjelul, ceapa, prazul, cartofii şi dovleceii, se spală şi se pun să fiarbă în apă cu sare şi 2 linguriţe ulei de măsline. Se lasă să fiarbă la foc mic, acoperite cu un capac. 2. Separat, se prepară crutoanele din pâine neagră cu seminţe. Se taie cubuleţe, se stropesc cu unt […]
Reţete: Ciorbă de viţel cu ardei iute
1. Se spală rasolul și se pune să fiarbă în apă cu o linguriță de sare, la foc potrivit. 2. Se curăță legumele, se spală, se taie și se fierb împreună cu carnea. Se adaugă sare, piper și două lingurițe de ulei. 3. Separat, se clocotește sucul de roșii și, la final, se amestecă cu […]
Reţetă: Ciorbă de cartofi
1. Se curăță legumele, se spală și se pun să fiarbă în apă cu o linguriță de sare și ulei de măsline, la foc mic. După ce au fiert, se scot și se dau deoparte. 2. Se curăță cartofii, se spală bine, se taie cubulețe și se pun în zeama de legume. Se lasă să […]
Reţetă: Supă cremă de morcovi
1. Se curăţă legumele, se spală şi se fierb, la foc mic, în apă cu sare şi puţin ulei de măsline. 2. Se verifică dacă au fiert legumele, apoi se scot. 3. Ceapa se aruncă, iar restul legumelor se pasează. 4. În piureul de morcovi se adaugă o linguriţă de făină şi apoi smântâna. Se […]