Fel principal
Pulpe de pui cu sos de smântână
Se spală pulpele de pui, se taie în două și se pun la fiert în apă cu puțină sare. Când sunt aproape fierte, se prepară sosul de smântână. Se topește untul într-o oală, se adaugă laptele, făina, se amestecă bine să nu se facă cocoloașe, apoi se toarnă smântâna. Se adaugă sare după gust, pătrunjelul […]
Piept de pui cu orez sălbatic
Se spală pieptul de pui, se taie cubulețe și se călește în puțin ulei. Se pune apoi apă, până acoperă carnea și se lasă la fiert. Când s-au înmuiat, se pun bucățile într- o tavă cu ulei, se ung cu unt și se bagă la cuptor. Se stropesc din când în când cu uleiul din […]
Friptură cu legume
Ardeii se curăță, se spală și se taie fâșii subțiri. Usturoiul se toacă mărunt și se pune într-un vas, împreună cu mierea şi sosul de soia. Într-o tavă pentru fripturi, se așază bucățile de carne. Se adaugă ceapa şi broccoli bucheţele. Se toarnă, în mod egal, peste fiecare bucată de piept, sosul din miere și […]
Ciorbă picantă de pește
Legumele se curăță, se spală și se taie în funcţie de preferinţe. Roșiile se curăță de pielițe și de semințe și se toacă. Peștele se spală și se taie cuburi. Într-o oală, se pun la fiert cepele, usturoiul, ardeii iuți, vinul și apa. Se lasă cam 15 minute. Când s-a înmuiat ceapa, se adaugă legumele […]
Chișă de trufandale
Este cea mai simplă chișă din câte au fost inventate, pentru că toate legumele se folosesc în stare naturală. Se spală legumele și se usucă sau se șterg frunzele. Ceapa, usturoiul și leurda se toacă mărunt. Se unge o formă adâncă de copt cu ulei. Se tapetează pereții până sus cu foaia de plăcintă (nu […]
Urzici și spanac la cuptor, cu ou (specialitate pentru copii)
Se spală urzicile și se opăresc în apă cu sare, cât să fie pe jumătate fierte și se scurg bine de apă. Separat, se spală spanacul și se stoarce. Într-o tigaie se călesc în ulei de măsline șalotele tocate fin. Se sting cu un strop de lapte, apoi se pun urzicile tocate mare. După ce […]
Pilaf cu urzici
Urzicile se spală temeinic și se scurg. Se pun la opărit în apă cu sare și oţet. Se lasă la fiert până sunt aproape gata. Într-o tigaie, se călește ceapa în unt. Se pune orezul spălat bine, dar doar umed, fără apă în el. Se lasă până devine transparent (ca orice început de rizotto). Se […]
Cannelloni umplute cu urdă și spanac
Cannelloni se fierb în apă cu sare pentru patru minute, cu mare atenţie să nu se lipească de oală. Se scot și se pun la scurs. Trebuie să fie elastici, dar să nu se rupă. Se rumenește kaizerul (jambonul) tăiat fâșii și se scoate din tigaie. În grăsimea rămasă, se călește ceapa până se înmoaie […]
Carbonara cu bacon afumat
Se pun pastele să fiarbă în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe pachet. După ce au fiert, se scot în sită şi se trec prin câteva jeturi de apă rece ca să nu se lipească între ele. Separat, se topeşte untul într-o crăticioară, se adaugă smântâna şi se condimentează cu sare şi piper, în […]
Somon în sos de vin
Se trec bucăţile de file printr-un jet de apă rece, se condimentează cu sare, piper şi rozmarin, se acoperă cu felii de lămâie şi se stropesc cu vinul alb. Se bagă în cuptorul încins şi se lasă să se pătrundă bine. În acest timp, se curăţă sparanghelul, se spală şi se pune să fiarbă în […]