Fel principal
Reţetă: Supă cu verdeţuri şi cartofi
► Se fierb uşor verdeţurile tocate, în supa de carne. Se asezonează cu sare, chimen şi piper. Se adaugă cartofii feliaţi şi curăţaţi şi ciupercile. Se mai fierbe încă 10 minute, la foc mic. ► Se îngroaşă cu rântaşul făcut din unt şi făină şi se mai fierbe 5 minute. Se adaugă smântâna, se asezonează […]
Reţete: Supă uşoară de mazăre
► Se curăţă mazărea din păstăi. Se prepară un rântaş subţire din unt şi făină, apoi se toarnă 250 ml de apă rece. Se amestecă bine. Se adaugă 1 litru de apă fierbinte, cubul de supă şi se lasă la fiert timp de 10 minute, amestecând din când în când. ► Imediat după ce a […]
Reţete: Supă de morcov şi dovleac, cu ardei gras
►Morcovii se curăţă şi se taie rondele. Pulpa de dovleac se taie în felii groase de 0,5 cm. Ceapa se curăţă şi se taie mărunt. Ardeiul se taie în sferturi, se scot seminţele şi partea albă, apoi se taie fâşii subţiri. Pulpa de roşii se taie în bucăţi mai mici. ► Uleiul se încălzeşte într-o […]
Reţete: Supă de peşte cu orez şi migdale tocate
► Ceapa se taie inele. Uleiul se încinge într-o cratiţă.Se căleşte ceapa, apoi se pun fulgii de migdale şi se mai lasă puţin pe foc. Se încorporează vinul, supa şi roşiile, apoi dafinul, se asezonează cu sare şi piper şi se lasă să fiarbă 20 de minute, la foc mic. ►Se taie peştele în 8-12 […]
Supă cu germeni de fasole
► Se curăţă legumele, se dă prin răzătoare pe lung şi se păstrează inclusiv partea rădăcinoasă. ► Se încinge uleiul într-o cratiţă şi se călesc fulgii de ovăz. Se adaugă şi legumele rase şi se mai lasă puţin la călit. ► Se toarnă înăuntru supa, germenii de fasole mungo şi restul de legume. Se fierbe […]
Reţetă: Supă de porumb cu cipsuri
► Se pun boabele de porumb, decongelate în prealabil, într-un blender, se adaugă apă şi se mixează până când devine o cremă densă. ► Se pune compoziţia într-o cratiţă, se adaugă untul, sare şi piper, după care se fierbe timp de 3-5 minute. ► Se repartizează în farfurii, se presară deasupra ceapa verde tocată mărunt […]
Fructe de mare cu broccoli
► Păstăile se curăţă. Se spală broccoli, se taie bucheţele şi se opăresc timp de 3-5 minute în apă fiartă, cu sare. Se pregătesc fructele de mare. ► Ingredientele pentru supă se pun într-o oală şi se presară maghiranul, se dă în fiert şi se asezonează cu sare şi piper. Fructele de mare se cufundă […]
Reţetă: Supă de busuioc şi broccoli
► Ceapa şi usturoiul se călesc în uleiul încins, se pun bucheţelele de broccoli şi zeama de supă. Se lasă să fiarbă cca 20 de minute. Spre sfârşit se pun şi frunzele de busuioc (se păstrează câteva pentru decor) şi se amestecă. ► Se încorporează smântâna, se mai lasă puţin pe foc, se asezonează cu […]
Orez basmati cu broccoli şi migdale
► Orezul se lasă peste noapte, cca 12 ore, în apă rece. Apoi se strecoară. ► Orezul se pune într-o oală, cu laptele de cocos şi sare şi se umple cu apă cu cca 1 cm deasupra orezului. Se dă în fiert şi se mai lasă la foc mic cca 20 de minute, până când […]
Peşte la cuptor, în stil românesc
►Se spală peştele şi se taie în patru părţi. Se dă cu sare şi se pune într-o tigaie unsă cu unt. ► Se curăţă ceapa şi usturoiul, se spală fasolea verde, morcovul şi roşiile şi se lasă să se scurgă. Se taie bucăţi ceapa şi morcovul, usturoiul feliuţe şi roşiile în opt bucăţi. ► Se […]