Fel principal
Ceafă de porc cu morcovi
Se pun bucăţile de ceafă de porc în tavă, se condimentează cu sare, piper, cimbru verde şi uscat şi se stropesc cu ulei şi vinul roze amestecat cu puţină apă. Tava se bagă în cuptor şi se lasă să se rumenească la foc mediu. Separat, se spală orezul sălbatic în câteva ape şi apoi se […]
Mâncare cu ciuperci şi rozmarin
Se curăţă ciupercile, se spală bine şi se taie feliuţe potrivite. Ceapa se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Separat, se pune untul într-o crăticioară, se topeşte, se adaugă făina cernută şi laptele călduţ, amestecându-se continuu să nu formeze cocoloaşe. Se presară sarea şi piperul, după gust, şi se lasă să mai dea în […]
Costiţe de porc la grătar
Costiţele de porc se condimentează cu sare, piper, cimbru, boia iute şi dulce, se ung cu ulei pe toată suprafaţa şi se stropesc cu vin. Se lasă la macerat aproximativ 40 de minute, timp în care se încinge grătarul. Separat, se curăţă dovleceii, ardeii, merele şi se lasă să se scurgă în sită. Porumbul se […]
Chifteluţe cu humus
Se pune carnea tocată de curcan într-un bol şi se amestecă cu oul, ceapa, usturoiul şi pătrunjelul, mărunţite. Se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se frământă bine până se obţine o compoziţie omogenă/ Se formează chifteluţele, se trec prin humus şi se lasă câteva minute la rece, apoi se prăjesc în uleiul […]
Lasagna cu urdă
Se curăţă ceapa, se toacă mărunt, se căleşte în uleiul încins până devine sticloasă şi se adaugă carnea tocată, apoi se condimentează cu sare, piper, cimbru şi busuioc. Se stropeşte cu apă călduţă şi se amestecă continuu, să nu se lipească. După ce s-a călit carnea, se lasă sa se răcească la temperatura camerei şi […]
Copane cu sos de măsline şi ciuperci
Copanele de pui se pârlesc pe flacără, se spală în câteva jeturi de apă rece, apoi se scot şi se lasă la scurs pe un prosop absorbant de bucătărie. După aceea, se prăjesc în uleiul încins. Se lasă la foc mic până ce se rumenesc uniform. În acest timp, se curăţă ceapa, usturoiul şi ciupercile, […]
Specialitate de peşte cu orez
Se pun medalioanele de şalău în tavă, se stropesc cu ulei, vin şi zeamă de lămâie, se condimentează cu sare şi piper şi se bagă la cuptor. În acest timp, se curăţă ceapa, morcovii şi ardeii, se spală, se taie mărunt şi se călesc în unt. Se adaugă orezul spălat în prealabil şi se amestecă […]
Dovlecei cu sos de smântână
Se spală dovleceii, se scoate miezul cu o linguriţă mică, ca să nu se rupă, şi se pun să se scurgă, pe un prosop absorbant. Separat, se pune carnea tocată într-un bol şi se amestecă cu sare, piper, orez, verdeaţă şi ceapă. Compoziţia de carne se frământă câteva minute şi se umplu dovleceii. Aceştia se […]
Frigărui de pui cu salată verde
Se curăţă pieptul de pui de pieliţe, se spală în câteva ape şi se taie cubuleţe. Se condimentează cu sare, piper, boia iute şi dulce, se ung cu puţin ulei, se presară cimbru şi se lasă la rece. Separat, se curăţă ceapa şi ridichiile şi se taie felii potrivite. Se înfig cubuleţele de carne alternând […]
Friptură de miel cu sos de piper
Se pregăteşte carnea de miel, se taie bucăţi potrivite şi se călesc în ulei încins, se adaugă sare, piper şi vinul rose şi se lasă să fiarbă înăbuşit pe aragaz. Separat, se topeşte untul, se adaugă făina cernută, se amestecă să nu se ardă şi se toarnă laptele călduţ. Compoziţia trebuie să aibă consistenţa unei […]