Fel principal
Ciorbă de legume
1. Se curăţă morcovii, ardeiul, ceapa, ţelina şi se pun să fiarbă în apă cu sare şi ulei de măsline. Se lasă să fiarbă la foc mediu, ca să nu scadă zeama prea mult. 2. Separat, se spală roşiile, se opăresc 5-10 minute şi apoi se decojesc. Se pasează cu blenderul. Sucul de roşii se […]
Ciorbă de știucă
1. Se curăţă ştiuca de solzi şi de pieliţe şi se spală în 3-4 ape. Se taie bucăţi potrivite şi se pun să fiarbă în apă cu sare. Se curăţă de spumă şi se lasă la foc mic. 2. Separat, se curăţă legumele, se taie bucăţi mai mari şi se pun să fiarbă împreună cu […]
Supă vegetariană
1. Se curăţă legumele şi se spală. Ţelina şi rădăcina de pătrunjel se taie cubuleţe, morcovii şi ardeii, la fel, iar ceapa se taie solzişori. 2. Se toarnă cantitatea de ulei în oala pentru ciorbă şi se pun legumele tăiate la călit. Se lasă la foc mic să se înmoaie, apoi se condimentează cu piper […]
Ciorbă de roșii cu rozmarin
1. Se curăţă rădăcinoasele, se spală şi se pun să fiarbă în apă cu sare şi ulei. Dovlecelul, ardeii şi cartoful se curăţă şi se taie cubuleţe. Se adaugă în ciorbă şi se lasă să fiarbă împreună, la foc mic. 2. Se feliază pâinea şi se taie cubuleţe, se stropesc cu ulei de măsline, se […]
Ciorbă de burtă
1. Se spală bine burta în câteva ape şi apoi se pune la fiert împreună cu rasolul de vită. Când începe să facă spumă, se curăţă cu spumiera. După ce s-a limpezit zeama, oala se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă la foc mic. Ciorba de burtă este indicat să fiarbă la […]
Supă-cremă de morcovi
1. Se curăţă morcovii, ceapa, pătrunjelul şi ţelina. Se spală şi se taie bucăţi. Se pun în oală cu sare, apă şi ulei, se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă la foc mic. 2. Între timp, se feliază pâinea integrală, se taie cubuleţe şi se pun în tavă. Se stropesc cu margarină […]
Borș de vită cu slănină
1. Se curăţă şi se spală rasolul de vită, apoi se pune la fiert. După ce a dat în clocot se adaugă sare. 2. Se curăţă între timp legumele, se spală, se toacă mărunt şi se pun să fiarbă împreună cu rasolul. Se lasă să fiarbă la foc mic. 3. Borşul se strecoară şi apoi […]
Supă cu ciuperci
1. Se pun pastele să fiarbă în apă cu sare şi ulei. După ce au fiert, se scot şi se lasă la scurs în sită. 2. Se curăţă ciupercile, se spală şi se taie. Se spală şi se curăţă legumele. Morcovii se taie rondele, ceapa, mărunt, iar ţelina se dă pe răzătoare, apoi se călesc […]
Supă cremă de broccoli
1. Se curăţă toate legumele, se spală şi se pun să fiarbă întregi cu apă, sare, ulei şi piper. Se lasă la foc potrivit. 2. Se încearcă cu o furculiţă dacă au fiert, apoi se scot în sită şi se lasă să se răcească puţin. Se aruncă ceapa iar celelalte legume se pasează cu blenderul. […]
Ciorbă ţărănească
1. Se curăţă toate legumele, se spală şi se pun să fiarbă pe rând. Morcovii se rad pe răzătoarea mare şi, împreună cu ceapa tăiată solzişori, se înăbuşesc câteva minute în puţin ulei. 2. După ce şi-au lăsat aroma şi culoarea dorită, se adaugă celelalte legume tăiate cubuleţe, apă călduţă, un praf de sare şi […]