Fel principal
Ratatouille cu piept de pui
1. Bucăţile de piept se curăţă şi se spală. Se şterg pe un prosop absorbant şi se ung cu untul moale. Se condimentează cu sare şi piper. Se pun într-o tavă, se stropesc cu apă, se adaugă 2-3 crenguţe de rozmarin şi se bagă la cuptor. 2. Se curăţă şi se spală legumele, apoi se […]
Cotlete de miel la cuptor
Se spală costiţele de miel cujet de apă rece, apoi se scurg pe un prosop absorbant de bucătărie. Se pun costiţele de miel într-o tavă şi se condimentează cu sare, piper, boia, cimbru şi usturoi. După aceea, se stropesc cu uleiul de măsline şi vinul demisec. Se lasă la frigider aproximativ 2 ore pentru a-şi […]
Vinete cu susan
Se spală vinetele, se curăţă de cozi, după care se taie felii potrivite şi se presară cu sare cât cuprinde. Se lasă câteva ore astfel încât să se elimine toxinele, apoi se pun să fiarbă în apă cu sare şi se lasă să dea în câteva clocote. După ce au fiert, se scot într-o sită […]
Supă de pui cu tăieţei de casă
Se spală puiul, se opăreşte şi apoi se pune la fiert. Când a început să dea în clocot, se ia spuma şi se pun toate legumele curăţate şi spălate în prealabil. Se lasă să fiarbă şi, după ce au fiert, se scot legumele şi puiul. Se desface carnea de pui de pe oase, se taie […]
Piept de pui cu ciuperci
Se curăţă şi se spală ciupercile, se taie feliuţe şi se călesc în uleiul încins cu ceapa verde tocată şi cu boiaua. Se stropesc cu puţină apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit. Separat, se spală pieptul de pui, se condimentează cu sare, piper şi cimbru, se stropește cu ulei şi se bagă la cuptor. […]
Tocăniţă cu sos picant
Se curăţă carnea de pieliţe, se taie cubuleţe şi se pune să se călească în uleiul încins. Se amestecă continuu să nu se lipească. Separat, se curăţă şi se spală ceapa, ardeii şi usturoiul se taie mărunt. Se pun peste carnea înăbuşită împreună cu cârnaţii tăiaţi bucăţi şi se lasă să se călească în continuare. […]
Ciorbă de legume
Se curăţă legumele, se spală şi se taie cubuleţe pentru ciorbă. Se călesc câteva minute în ulei şi apoi se adaugă 2 l de apă. Se presară sare şi piper, după gust, şi se lasă să fiarbă la foc potrivit. În acest timp, se bat ouăle spumă, se adaugă smântâna şi se amestecă cu pătrunjelul […]
Aripioare de pui la tigaie
Se curăţă aripioarele de pui, se pârlesc pe flacără, apoi se trec prin câteva jeturi de apă rece şi se şterg cu un prosop absorbant de bucătărie. Se condimentează aripioarele de pui cu sare, piper şi rozmarin, apoi se lasă 10-20 de minute într-un bol, la frigider, acoperite cu o folie de plastic, ca să […]
Şniţel de pui cu fasole verde
Se curăţă pieptul de pui de pieliţe, se trece printr-un jet de apă rece şi se feliază. Se condimentează fiecare felie cu sare şi piper, se unge cu ulei şi se bate cu ciocanul de şniţele. Se acoperă cu o folie de plastic şi se lasă la rece pentru câteva minute. Separat, se curăţă bine […]
Tagliatelle cu şuncă
Se pun pastele să fiarbă în apă clocotită cu sare şi puţin ulei ca să nu se lipească între ele şi se lasă la fiert conform instrucţiunilor de pe pachet. După ce au fiert, se pun în sită şi se trec prin câteva jeturi de apă rece. Se curăţă broccoli, se spală în apă călduţă […]