Fel principal
Friptură în crustă aromată
Se dezosează pulpa de miel, se trece în câteva jeturi de apă şi se lasă să se scurgă în sită. Se condimentează cu sare, piper măcinat şi boabe, se unge cu uleiul de măsline, se rulează şi se prinde cu scobitori ca să nu se desfacă. Separat, se spală frunzele de ştevie şi crenguţele de […]
Pulpă de miel împănată
Pulpa de miel se curăţă de pieliţe, se spală în 2-3 jeturi de apă rece, se şterge cu un prosop absorbant de bucătărie şi se împănează cu usturoi şi crenguţe de rozmarin. Se aşază pulpa în tavă, se stropeşte cu vinul alb demisec, cu ulei, se condimentează cu sare şi piper şi se lasă la […]
Musaca de vinete
Pentru început, se spală cartofii şi se pun să fiarbă cu coajă în apă cu sare. După ce au fiert, se scot din apă şi se lasă să se răcească, apoi se curăţă de coajă. Vinetele se spală şi se curăţă, la fel şi dovleceii, apoi se taie rondele potrivite şi se călesc în puţin […]
Mâncare cu legume
Se curăţă broccoli şi conopida, se spală şi, împreună cu morcovii şi fasolea verde, se pun să fiarbă în apă cu sare. După ce au fiert aproximativ 30 de minute, se scot şi se lasă la scurs. Separat, se curăţă ceapa, usturoiul şi ardeii. Se taie solzişori respectiv fâşii foarte subţiri şi se călesc în […]
Specialitate “latino”
1. Muşchiul de porc se spală, se curăţă de pieliţe şi se taie felii mai groase. Într-un bol, se amestecă 2 linguri de muştar cu sare, piper şi miere, până se omogenizează. Se ung bine bucăţile de carne cu sosul de muştar, se pune totul într-o pungă şi se dă la rece pentru o oră. […]
Pulpa de miel umpluta cu spanac
Se preincalzeste cuptorul la 150 gr. C (gradatia 5). Se indeparteaza toata grasimea de pe pulpa de miel, apoi se desfac jumatatile si se tamponeaza cu un prosop de hartie absorbant. Se asezoneaza interiorul cu piper. Spanacul se preseaza cu o lingura de lemn intr-o sita, deasupra chiuvetei, pentru a-i indeparta zeama, apoi, stors bine, […]