Fel principal
Perişoare cu suc de roşii
1. Carnea tocată de vită se amestecă cu ceapa tocată, cu verdeaţa, oul şi cu orezul spălat şi se condimentează cu sare şi piper. Se frământă bine şi se lasă la rece. 2. Între timp se curăţă legumele, se taie cubuleţe şi se pun să fiarbă în apă cu sare şi o linguriţă de ulei […]
Ciorbă acrișoară
1. Legumele se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Cartoful se taie cuburi. 2. Ceapa se curăţă, se dă pe răzătoare şi se pune într-un bol mic, ca să lase zeamă. Apoi, se strecoară bine printr-un tifon. Se va folosi doar zeama. 3. Separat, se pun la fiert corcoduşele, în 1 l apă, timp […]
Supă de curcan
1. Carnea se spală şi se taie cubuleţe. Rădăcina de ţelină se curăţă şi se taie cubuleţe. 2. Într-o oală încăpătoare, se pun la fiert carnea, legumele şi cuburile de concentrat pentru supă de pui. Se amestecă din când în când. După aproximativ 30 de minute, se adaugă fideaua şi se dă focul la mic. […]
Supă de cartofi cu smântână
1. Se toacă morcovii, ceapa, ţelina, pătrunjelul şi se călesc în ulei. Se stinge cu apă sau supă de legume. Se adaugă ardeiul şi cartofii şi se fierbe totul sub capac, la foc mic, până ce legumele sunt bine făcute. 2. Se adaugă roşia decojită, fără seminţe, tocată mare, şi se mai fierbe 5-6 minute. […]
Ciorbă de dovlecei cu iaurt
1. Legumele se spală foarte bine. Ceapa se toacă mărunt. Morcovul şi ţelina se dau pe cele mai mari ochiuri de pe răzătoare. Ardeiul se taie în felii lungi, groase de 4-5 mm. 2. Toate acestea se pun la călit, într-o oală, în ulei de măsline extravirgin. După ce se rumenesc puţin (4-5 minute), se […]
Ciorbă de roşii
1. Se spală şi se curăţă ardeii, ceapa, ţelina, rădăcina de pătrunjel şi morcovii. Toate legumele se pun să fiarbă în 2 litri de apă cu sare şi ulei de măsline. 2. Se lasă să fiarbă la foc mic, iar, între timp, se opăresc roşiile, se decojesc şi se pasează cu blenderul. Ca să iasă […]
Ciorbă de linte cu smântână
1. Se alege lintea, se spală în 2-3 jeturi de apă rece şi apoi se lasă într-un vas cu apă timp de câteva ore ca să se înmoaie. Se scoate apoi din apă şi se pune să fiarbă, separat. 2. După ce a fiert lintea, se scoate şi se pune într-o sită, la scurs. Separat, […]
Supă de legume cu paste
1. Se curăţă şi se spală toate legumele şi zarzavaturile, se pun într-o oală cu apă cu sare şi uleiul de măsline. Se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă, la foc potrivit. 2. Separat, în altă oală mai mică, se pune sare şi puţin ulei, apă şi se lasă să clocotească câteva […]
Ciorbă de roşii cu perişoare
1. Se curăţă şi se spală zarzavaturile, se taie cubuleţe şi se pun să fiarbă în apă cu sare şi ulei. 2. După ce au dat în câteva clocote, se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă înăbuşit. Separat, într-un bol, se pun carnea tocată, sarea, piperul, orezul, oul şi verdeaţa tocată mărunt. […]
Ciorbă cu perişoare de pui
1. Carnea tocată de pui se pune într-un bol şi se condimentează cu sare, piper, orez, ou, mărar şi pătrunjel. Se amestecă bine şi se lasă câteva minute la rece. 2. Separat, se curăţă legumele, se spală şi se taie cubuleţe. Se pun să fiarbă în apă cu sare şi cu 2 linguriţe de ulei […]