Altfel de varză la cuptor

O varză la cuptor cum nu ai mai mâncat până acum, după o rețetă foarte simplă. 1. Varza se curăţă, se taie în patru şi se fierbe în apă clocotită timp de 10 minute. 2. Ceapa se taie mărunt şi se pune în vasul de cuptor împreună cu roşiile tocate. 3. Se aşază varza, se presară cu […]

Mămăligă în crustă cu sote de ciuperci

Mămăliguţa românească nu trebuie să fie mereu clasică şi tradiţională, cu brânză şi smântână, sau ca garnitură la sarmale. Mămăliguţa poate deveni un preparat sofisticat, alături de un sote de ciuperci delicios. Mod de preparare: Încinge ulei într-o tigaie, la foc mic. Adaugă ciupercile tăiate şi sotează timp de 4 minute. Adaugă ierburile aromate şi […]

Ciorbă de potroace

Cea mai bună ciorbă de potroace după o reţetă simplă, pe care o poate face oricine. 1. Se curăţă şi se pârleşte carnea, se spală şi se pune la fiert în circa 3 litri de apă rece cu sare. Se ia spuma ori de câte ori apare. 2. Între timp, legumele se curăţă şi se […]

Mămăligă cu ciuperci

 Mămăliga cu ciuperci este perfectă şi pentru cină, şi pentru prânz. În plus se face uşor şi nu necesită multe ingrediente. Iată reţeta! 1. Se fierbe mămăliga după regula proprie, având grijă să se obţină o mămăligă mai tare care se răstoarnă după fierbere într-un vas cu margini drepte. Se nivelează şi se lasă să […]

Friptură de porc cu bere

Friptura de porc capătă un gust special atunci când adaugi bere. Iată cum poţi cea mai bună friptură la cuptor după o reţetă simplă! 1. Într-un vas, se topeşte untul şi se pun două cepe tăiate, peştişori şi usturoiul. Se potriveşte de sare şi piper, se toarnă berea şi se lasă pe foc circa 10 […]

Plăcintă cu mămăligă

Ştiai că poţi folosi mălaiul pentru o plăcintă cu mămăligă delicioasă? Uite cum se prepară un fel de mâncare săţios şi gustos, numai bun în această toamnă. Mod de preparare: Se pun la fiert sub presiune sau cu capac etanş carnea de porc, fasolea, berea, apa, roşiile, condimentele şi usturoiul. Între timp, se pune la […]

Lasagna vegană

Învaţă să prepari o lasagna vegană, din legume delicioase şi seminţe sănătoase. Este ideală vara, când căldura ne opreşte să facem preparate la cuptor. Mod de preparare: Încinge cuptorul la 170 de grade, foc mediu. Încinge uleiul într-o tigaie adâncă şi sotează ceapa şi usturoiul timp de 5 minute. Adaugă spanacul şi mai fierbe 3 […]

Rulouri sushi cu bacon şi avocado

Sushi nu trebuie să conţină peşte crud. Există reţete inedite de sushi cu carne de porc şi legume gustoase. Vezi cum se prepară sushi cu bacon şi avocado, pentru carnivori. Mod de preparare: Se prepară orezul pentru sushi cunform instrucţiunilor. Se lasă deoparte. Se taie pieptul de pui fâşii lungi şi se pune pe grătarul […]

Aripioare cu miere şi ghimbir a la Jamie Oliver

Învaţă şi tu să prepari reţeta lui Jamie Oliver de aripioare cu miere şi ghimbir. Sunt delicioase şi numai bune la picnic sau la petreceri. Mod de preparare: Amestecă toate ingredientele pentru marinadă într-un castron şi ai grijă să obţii un sos lipicios. Pune aripioarele de pui curăţate pe o tavă largă şi toarnă marinada […]

Cum faci gazpacho cu creveţi

Învaţă să prepari o reţetă delicioasă de gazpacho cu creveţi, urmând secretele bucătarilor din Spania. Mod de preparare: Combină toate ingredientele, în afară de creveţi, într-un blender sau robot de bucătărie şi amestecă la viteză mare, câteva zeci de secunde, până obţii o pastă groasă. Gustă şi asezonează cu sare şi piper, dacă este nevoie. […]