Fel principal
Supă picantă cu pui şi lămâie
1. Se spală pieptul de pui, se şterge cu un prosop absorbant de bucătărie şi se taie fâşiuţe subţiri. 2. Se pune uleiul într-o cratiţă să se încingă şi se adaugă pieptul de pui. Se amestecă să nu se lipească şi se condimentează cu sare, chili, piper şi boia iute. 3. Se curăţă ceapa şi […]
Ciorbă cu legume
1. Se curăţă şi se spală toate legumele. Morcovii, ardeii, ţelina, prazul, ceapa şi cartofii se taie bucăţi potrivite şi se pun să fiarbă în apă cu sare şi ulei de floarea- soarelui. Se lasă să fiarbă la foc mic, acoperite cu un capac. 2. Se curăţă dovleacul turcesc şi se fierbe separat, în apă […]
Borș de pește
1. Bucăţile de crap se lasă 1-2 ore în apă rece cu o lingură de oţet sau zeama de la o lămâie. Separat, se pun într-o oală 2 l de apă, ulei şi o lingură de sare şi se lasă să dea în clocot. 2. Se curăţă legumele, se spală şi se taie cubuleţe. 3. […]
Supă-cremă de cartofi
1. Se curăţă cartofii, ceapa, dovleceii şi rădăcinoasele. Se spală în 2-3 ape şi apoi se pun să fiarbă în apă cu sarea şi uleiul de măsline. 2. Separat, se feliază ardeii, se spală, se şterg bine şi se călesc în puţin unt. Se perpelesc câteva minute până se înmoaie, apoi se iau de pe […]
Borș moldovenesc
1. Se trece bucata de carne printr-un jet de apă rece, se curăţă de pieliţe, se taie cubuleţe şi se pune să fiarbă în 3-4 l de apă cu o linguriţă de sare. Când a început să facă spumă, se curăţă cu spumiera până se limpezeşte zeama şi se lasă să fiarbă în continuare la […]
Ciorbă de cartofi
1. Se curăţă şi se spală cartofii, dovleceii şi morcovii. Se taie cubuleţe şi se pun să fiarbă în 2 l de apă cu sare, ulei şi piper. Ceapa şi gogoşarii se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. 2. Separat, ceapa şi gogoşarii se călesc în puţin ulei de floarea-soarelui, cât să se înmoaie, […]
Supă-cremă de dovleac cu cimbru
Supa-cremă de dovleac capătă un gust special dacă o condimentezi cu cimbru. Rețeta e gata în numai 40 de minute din 6 ingrediente ieftine. 1. Se spală dovleacul, se taie capacul şi se scoate miezul cu ajutorul unei linguri speciale. Sâmburii se dau de-o parte iar miezul se pune la fiert în apă cu sare […]
Ciorbă de legume
1. Se curăţă dovleacul şi se pune să fiarbă în apă cu puţină sare şi ulei de măsline. Broccoli şi fasolea se opăresc separat, în altă oală, în apă clocotită cu sare. 2. Se curăţă restul legumelor, adică morcovii, ceapa, ţelina, ardeii şi dovlecelul şi se adaugă pe rând în oală. Fasolea fideluţă şi broccoli, […]
Ciorbă de pui cu legume
1. Se curăţă pieptul de pui de pieliţe, se spală în două-trei ape şi se pune să fiarbă în apă cu sare şi ulei. Se spumează de câte ori este nevoie. Carnea de pui se lasă să fiarbă fără zarzavat, aproximativ 30 de minute la foc mic, acoperită cu capac. 2. Între timp, se pregătesc […]
Ciorbă ardelenească
1. Se curăţă rasolul de viţel şi se pune la fiert într-o oală cu apă și puţină sare. Se spumează în timpul fierberii şi se lasă la foc potrivit, acoperit cu un capac. 2. Separat, se curăţă morcovii, ceapa, ardeii, fasolea şi cartofii. Se spală, se taie bucăţi mari şi se pun să fiarbă împreună […]