Fel principal
Cremă borş cu spanac
1. Se curăţă spanacul de codiţe şi se spală în câteva ape. Separat, se pune apă într-o oală cu ulei şi sare şi se lasă să clocotească. 2. Când a început apa să dea în clocot, se pune spanacul, se adaugă ceapa tăiată mărunt şi se lasă să fiarbă. 3. Între timp, se strecoară borşul […]
Ciorbă de roşii
1. Se curăţă şi se spală toate legumele. Se pun la fiert cu apă şi sare, la foc mic, acoperite cu un capac. Dovlecelul se pune la o jumătate de oră după ce au fiert celelalte legume, ca să nu se zdrobească. 2. Se verifică dacă au fiert toate legumele. Ceapa şi ţelina se aruncă, […]
Supă cremă cu verdeaţă
1. Se curăţă toate legumele şi zarzavaturile, se trec prin câteva ape şi se pun la fiert în apă cu sare şi puţin ulei de măsline, la foc potrivit şi acoperite cu un capac. 2. Separat, se spală şi se toacă mărarul. Se verifică dacă au fiert legumele şi apoi se scot într-o sită şi […]
Supă-cremă de porumb
1. Se curăţă şi se spală bine toate legumele şi zarzavaturile, apoi se pun să fiarbă în apă cu sare şi 1-2 linguriţe de ulei, la foc potrivit. 2. Se spală porumbul şi se pune separat să fiarbă în apă cu sare. După ce a dat în câteva clocote, se scoate şi se lasă să […]
Supă cremă de gulii
1. Se curăţă şi se spală toate legumele, se taie bucăţi potrivite şi se pun să fiarbă în apă cu sare şi o linguriţă de ulei de măsline. 2. Separat, se bat ouăle într-un bol cu smântână, piper şi puţină sare, apoi se lasă câteva minute la rece. 3. După ce au fiert toate zarzavaturile, […]
Borş ţărănesc
1. Se curăţă şi se spală toate legumele. Se taie ca pentru ciorbă. Se pune puţin ulei într-o oală de 3 litri şi se călesc ceapa, ardeii şi morcovii până se înmoaie, apoi se adaugă apă până la jumătate, sare, şi se pun la fiert, la foc mic. 2. Între timp, se taie cartofii şi […]
Ciorbă de legume
1. Se curăţă şi se spală toate legumele. 2. Se toacă ceapa, morcovii se taie rondele, ardeii, cubuleţe şi se călesc câteva minute în puţin ulei, apoi se adaugă apă mai mult de jumătate şi puţină sare. 3. Între timp, se pregătesc şi celelalte legume. Cartofii se taie cubuleţe şi dovleceii la fel, se adaugă […]
Ciorbă de legume cu paste
1. Pentru început, se pun pastele să fiarbă, într-o oală cu apă, puţin ulei şi un praf de sare. După ce au fiert, se scot şi se lasă câteva minute în apă rece, apoi se scot într-o sită să se scurgă. 2. Separat, se spală zarzavaturile, se curăţă, se taie cubuleţe sau rondele şi se […]
Ciorbă de crap cu suc de roşii
1. Peştele se pune la fiert la foc mic, în apă cu sare şi 2 linguriţe de ulei. După ce a început să fiarbă, se ia spuma şi se lasă la foc mic, timp de 15 minute. 2. Separat, se curăţă zarzavaturile, ceapa se taie mărunt, morcovii, rondele, ardeiul, fâşii subţiri şi cartofii, cubuleţe. Toate […]
Supă cremă de cartofi
1. Se curăţă ceapa şi rădăcina de pătrunjel şi se pun să fiarbă în apă cu un praf de sare şi piper alb. 2. Se curăţă cartofii, se spală, se taie cubuleţe şi se pun să fiarbă în apă cu sare. După ce au fiert, se scot din apa clocotită, se pasează cu blenderul, apoi […]