Fel principal
Borş ardelenesc
1. Se curăţă toate zarzavaturile şi legumele, apoi se taie cubuleţe şi fideluţă. Se pune puţin ulei în oala de ciorbă şi se călesc uşor morcovul ras, dovleceii şi ceapa, după care se pun şi celelalate zarzavaturi să se înăbuşe bine. 2. Se toarnă o ceaşcă de apă caldă şi se fierbe înăbuşit. Se pune […]
Supă de roşii cu ţelină
1. Se curăţă ceapa, morcovii, ţelina, păstârnacul şi radăcina de pătrunjel şi se pun să fiarbă întregi într-o oală cu apă, sare şi două linguriţe de ulei. 2. Separat, se opăresc roşiile cu apă fiartă, se decojesc şi se taie bucăţi potrivite. Se zdrobesc cu mixerul şi se pune câteva minute să fiarbă. 3. Între […]
Ciorbă de legume cu soia
1. Fasolea şi bucăţile de soia se pun de seara să se înmoaie. Fasolea se alege şi se pune într-un bol cu apă fierbinte iar soia separat, în alt bol cu apă călduţă. 2. Dimineaţa, fasolea se scoate din apă şi se pune la fiert în câteva ape. Bucăţile de soia se scot din apă, […]
Ciorbă de fasole
1. Se alege fasolea şi se lasă de seara până dimineaţa să se înmoaie în apă călduţă. A doua zi se pune să fiarbă în câteva ape, pentru a se elimina toxinele. 2. După ce a fiert, se strecoară şi se lasă câteva minute în sită să se scurgă. Între timp, se curăţă ceapa şi […]
Ciorbă de roşii cu ţelină
1. Morcovii, ţelina, păstârnacul şi ceapa se curăţă, se taie bucăţi potrivite, se spală şi se pun să fiarbă într-o oală cu apă şi puţină sare. 2. Oala se acoperă cu un capac. După ce au fiert, se scot toate legumele. Ceapa se aruncă, iar morcovii şi păstârnacul se zdrobesc cu blenderul. 3. Sucul de […]
Ciorbă de legume cu suc de roşii şi paste
1. Se curăţă şi se spală toate legumele, se taie bucăţi mari şi se pun să fiarbă într-o oală de 3 litri de apă cu sare şi 2 linguri de ulei. 2. Între timp, se pun şi pastele să fiarbă, conform instrucţiunilor de pe cutie şi, după ce au fiert, se lasă câteva minute în […]
Supă-cremă de lobodă
1. Se alege loboda, se rup codiţele groase şi cel mai important lucru se spală în 7-8 ape, până nu mai rămâne niciun fir de nisip. 2. Separat, se umple o oală de 3 litri cu apă, se pune loboda aleasă, se presară puţină sare şi se pune la fiert. Trebuie să dea în câteva […]
Supă-cremă de fasole
1. Se pune fasolea într-un bol cu apă caldă şi se lasă de seara până dimineaţa să se înmoaie. Se pune să fiarbă în 2-3 ape pentru a elimina toxinele şi, după ce s-au fiert boabele, se pun într-o sită şi se acoperă cu un capac. 2. Separat, se curăţă toate zarzavaturile şi legumele şi […]
Supă de ciuperci
1. Se curăţă ciupercile de pieliţe, se spală în câteva ape şi se pun sa fiarbă în apă cu sare, împreună cu ceapa şi cartofii. 2. După ce s-au fiert, se scot cu spumiera, se pun într-un bol o parte din ciuperci, se pasează cu blenderul şi se amestecă cu uleiul de măsline. 3. Ceapa […]
Supă-cremă de morcovi
1. Se curăţă morcovii, ţelina, ceapa şi dovlecelul şi se pun să fiarbă într-o oală cu apă, sare şi ulei. 2. Se verifică cu spumiera dacă s-au fiert. După ce sunt gata, se scot într-o sită şi se lasă să se scurgă. 3. Ceapa se aruncă, iar celelalte se pasează cu blenderul într-un bol şi, […]