Fel principal
Supă de vită cu tătăneasă
1. Se spală carnea de vită şi se pune la fiert. La supele cu carne trebuie mereu să fiţi atente ca atunci când încep să fiarbă să le luaţi spuma, căci, altfel, în loc ca zeama să iasă transparentă, o să fie tulbure şi cu un gust neplăcut. 2. După ce aţi luat spuma bine, […]
Supă de pui
1. Pulpiţele de pui se spală, se curăţă de pieliţe şi se pun la fiert într-o oală cu puţină sare, se ia spuma şi se lasă să fiarbă în continuare. 2. Toate legumele se curăţă şi se spală. Morcovii, ţelina şi păstârnacul, ceapa şi căţeii de usturoi se pun la fiert împreună cu pulpiţele de […]
Ciorbă de peşte cu roşii
1. Peştele se curăţă, se spală foarte bine în apă rece, se taie felii şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Ceapa şi morcovul se taie mărunt sau se rad pe răzătoarea mică şi se pun la fiert în 2 l de apă, cu puţină sare şi se lasă să fiarbă aproximativ 20 de minute. […]
Ciorbă de fasole verde cu pui
1. Se taie şi se spală carnea, se scurge de apă şi se taie bucăţele. Apoi, împreună cu ceapa, se călesc în ulei până se rumenesc. Se adaugă 2 litri de apă caldă şi sare, după gust, şi se pun păstăile de fasole spă- late, curăţate la capete şi rupte în jumătăţi. Dacă nu aveţi […]
Supă de pui cu ceapă
1. Se curăţă carnea de pieliţe şi se spală foarte bine. Se pune la fiert într-o oală de 2 l cu apă şi sare. După ce a început să fiarbă, se ia spuma şi se pun zarzavaturile cu puţin ulei să fiarbă în continuare, apoi se presară praf de piper alb. Piperul alb folosit în […]
Supă cremă de dovlecei
1. Se spală toate legumele, se curăţă de coajă şi se pun într-o oală de 3 litri. Se pun la fiert la început morcovii, ceapa, ţelina şi pătrunjelul cu sare şi se lasă să fiarbă 30 de minute. 2. Între timp, se curăţă de coajă dovleceii, se taie rondele şi se pun la fiert peste […]
Supă cremă de morcovi
1. Se curăţă legumele de coajă, se spală şi se pun la fiert. Pentru început se pun legumele care fierb mai greu. Se adaugă sare, puţin piper proaspăt măcinat şi uleiul. Căt timp se fierb legumele, se spală pătrunjelul şi se toacă mărunt. 2. După ce s-au fiert, se scot într-un bol, se lasă puţin […]
Supă de roşii cu fidea şi spirale crocante de aluat franţuzesc
1. Se curăţă şi se spală ceapa, ţelina, ardeii, păstârnacul şi morcovii. 2. Se pun toate legumele la fiert într-o oală de 3 litri. Se lasă la fiert până scad la jumătate, iar când au fiert, se strecoară şi se pasează, până când se obţine o pastă. 3. Între timp se opăresc roşiile, se decojesc […]
Ciorbă de legume
1. Cartofii, morcovii şi ceapa se spală şi se curăţă. 2. Roşiile şi celelalte legume se spală. 3. Se taie cubuleţe legumele, inclusiv ciupercile, iar ceapa se toacă mărunt. Cartofii trebuie tăiaţi cuburi mai mari. 4. Într-o oală de 4 litri se pune puţin ulei la încălzit şi apoi se adaugă ceapa să se călească, […]
Ciorbă de legume
1. Ceapa împreună cu celelalte legume se curăţă şi se spală bine. 2. Ceapa se toacă mărunt, morcovii şi rădăcinile de pătrunjel se taie rondele, de circa 1 cm grosime, ardeiul se taie felii, iar cartofii şi ţelina se taie cubuleţe. 3. Toate legumele se pun mai întâi la călit, în uleiul încins, într-o oală […]