Fel principal
Supă mix de vitamine
1. Toate legumele se spală bine, se curăţă, se clătesc şi se lasă la scurs. Se toacă apoi ciupercile felii, ţelina cuburi potrivite, rădăcinile de pătrunjel şi ardeii, cubuleţe, frunzele de salată se rup bucăţi mari, iar celelalte verdeţuri se toacă fin. 2. Se pun la fiert, în 3 l apă, ţelina, rădăcinile, ardeii, frunzele […]
Ciorbă de perişoare
1. Se curăţă şi se spală ceapa. Ardeiul se spală şi se curăţă de seminţe, apoi se pun împreună la fiert, în 2,5 litri de apă. 2. Morcovii se curăţă, se spală bine şi se dau pe răzătoare. Se pun la fiert pentru aproximativ 15 minute. 3. Între timp se pregătesc perişoarele. Se dă carnea […]
Supă de varză
1. Se spală pieptul de pui, se taie bucăţele şi se pune la fiert în 2 litri de apă cu un praf de sare. Se spală orezul şi se pune în oală. Se fierbe totul la foc potrivit, până se înmoaie carnea. 2. Între timp, se pregăteşte varza: se curăţă primul rând de frunze, se […]
Borş de dovlecei
1. Se spală şi se curăţă de coajă dovleceii şi roşiile, se taie cubuleţe şi se pun la fiert în apă cu puţină sare. Se curăţă morcovii, ţelina şi prazul, se taie rondele şi se pun la fiert în supă. 2. Se adaugă borşul, o lingură de ulei şi un praf de sare şi se […]
Supă cremă cu “urechiuşe”
1. Se curăţă dovleacul de coajă, se spală şi se stropeşte cu lapte dulce ca să se înmoaie. Se lasă câteva minute la frigider, acoperit cu o folie. 2. Între timp se curăţă morcovii, ţelina, ceapa roşie, ardeiul capia şi, împreună cu dovleacul, se pun să fiarbă cu apă şi cu sare, la foc potrivit. […]
Borş cu perişoare
Acest borş cu perişoare se face uşor şi este pe placul tuturor. Trebuie sa încerci reţeta! 1. Se spală rasolul şi se pune la fiert întreg, într-o oală de 5-6 litri, în apă rece cu puţină sare. Se spumează sau se schimbă apa şi se fierbe acoperit. între timp, dacă se foloseşte zarzavat proaspăt, se […]
Supă cremă de dovleac
1. Se curăţă dovleacul de coajă şi seminţe şi se taie în cuburi. Cartofii şi morcovul se curăţă şi se taie în bucăţi. Ceapa şi prazul se taie felii subţiri şi se călesc, în puţin ulei de măsline, într-o oală de supă, până se înmoaie. Se adaugă apoi dovleacul, cartofii şi morcovul şi se toarnă […]
Supă de roşii cu brânză
1. Morcovii şi ţelina se spală, se curăţă, se taie în bucăţi şi se pun la fiert într-un litru de apă cu un praf de sare. 2. Separat, într-o oală mai mare se pun roşiile, ceapa şi ardeii graşi, tăiate în sferturi, şi se completează cu apă cât să le acopere. Se lasă să fiarbă, […]
Ciorbă ţărănească
1. Carnea se spală, se curăţă de, pieliţe şi se taie bucăţi. Se pune la fiert în 2,5 l de apă cu un praf de sare şi după primul clocot se spumează sau se schimbă apa. Se acoperă şi se fierbe la foc mic jumătate de oră. 2. Între timp, se curăţă şi se spală […]
Borş cu perişoare
1. Toate legumele se curăţă şi se spală. Ceapa, morcovii, păstârnacul şi ţelina se toacă mărunt şi se pun la fiert în 2 litri de apă cu un praf de sare. Se acoperă şi se lasă să fiarbă, la foc mic, aproximativ jumătate de oră, până se înmoaie bine toate legumele. 2. Între timp, carnea […]