Fel principal
Supă italienească
1. Fasolea se pune la înmuiat de seara. Se schimbă apa şi se pune la fiert. După ce a dat câteva clocote, se schimbă apa din nou cu apă curată, fierbinte. 2. Se adaugă morcovul, rădăcina de pătrunjel şi ceapa, curăţate şi tăiate mărunt. După 15 minute se adaugă varza tocată mărunt, fasolea verde şi […]
Ciorbă de miel
1. Carnea se spală, se taie bucăţi şi se pune la fiert în 1,5-2 l de apă cu un praf de sare. Se spumează şi se adaugă ceapa verde tăiată mărunt, apoi se acoperă şi se lasă să fiarbă la foc mic. 2. Morcovii, ţelina, păstârnacul şi rădăcina de pătrunjel se curăţă, se spală şi […]
Peşte pane cu cartofi ţărăneşti
1. Se spală fileul de peşte sub jet de apă rece şi se taie bucăţi. Se sparg două ouă şi se bat bine cu puţină sare. Bucăţile de peşte se dau prin făină, scuturându-se apoi de surplus, şi se trec prin ou. Se pun la prăjit într-o tigaie cu ulei încins. Se prăjesc până ce […]
Peşte la cuptor cu piure de cartofi
1. Peştele curăţat şi spălat se stropeşte cu zeamă de lămâie. Se dă apoi prin făină, se scutură bine şi se prăjeşte în jumătate din cantitatea de unt. După prăjire se pune pe o farfurie acoperită cu hârtie. 2. Separat, într-o altă tigaie cu restul de unt, se căleşte foarte puţin ceapa rasă fin. Se […]
Sărmăluţe învelite în spanac
1. Se spală bine frunzele de spanac şi se opăresc doar 2-3 secunde într-un vas cu apă clocotită cu sare. Se trec apoi într-un vas cu apă rece şi se lasă până se răcesc. La final, se strecoară apa. Orezul se curăţă şi se spală. 2. Carnea tocată se condimentează cu sare şi piper. Se […]
Miel umplut
1. Ficatul se fierbe, se lasă să se răcească şi se taie în bucăţele. Morcovul se spală şi se fierbe separat. Stafidele se spală cu apă călduţă, se curăţă şi se lasă să se usuce. Într-o tigaie încinsă cu ulei se căleşte ceapa tocată mărunt.Se ia de pe foc, se lasă să se răcească puţin […]
Cotlet de miel cu legume
1. Carnea se spală şi se freacă cu piper. Se prăjeşte 5 minute în ulei, apoi se dă cu sare şi se pune în cuptorul încins, 10 minute. Se scoate din cuptor, se unge cu muştar şi se mai coace 10-15 minute. Se scoate din cuptor, se acoperă cu folie de aluminiu şi se lasă […]
Supă de broccoli cu ou
1. Toate legumele se curăţă şi se spală. Ceapa, morcovii, păstârnacul şi ţelina se taie bucăţi mari, iar broccoli se rupe în bucheţele mici. 2. Într-o oală cu 2 l de apă şi un praf de sare se pun la fiert ceapa, morcovii, ţelina şi păstârnacul. Se lasă să fiarbă 10-15 minute, după care se […]
Tort cu legume
1. Se ia o tavă (formă pentru prăjituri), se unge cu ulei sau unt şi se tapetează cu hârtie de copt. Se fierb macaroanele în apă sărată şi se pun deoparte. 2. Vinetele se taie în felii subţiri, se aşază una lângă alta şi se sărează, iar apoi se lasă la scurs 20 de minute. […]
Turnuleţe apetisante
1. Preîncălziţi cuptorul. Vinetele se spală, se curăţă şi se taie felii. 2. Rondelele de vinete se pun în tava de la cuptor, tapetată în prealabil cu folie de aluminiu. 3. Se presară deasupra sare şi piper, după gust, şi se stropesc cu puţin ulei de măsline. Se lasă la cuptor 15 minute. 4. Roşiile […]