Delicatesă cu paste şi spanac

Pentru început, se pun pastele să fiarbă conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se stropesc în timp ce fierb cu puţin ulei, ca să nu se lipească între ele. După ce au fiert, se scot în sită şi se lasă sub jetul de apă rece. Pastele se trec prin unt topit şi se amestecă cu usturoiul […]

Specialitate cu ciuperci şi cartofi

Se spală cartofii şi se pun să fiarbă în coajă, în apă şi cu sare. După ce au fiert, se scot din apă şi se lasă să se răcească. Se curăţă de coajă şi se taie rondele. Ciupercile se curăţă de coajă, se spală în câteva jeturi de apă, se taie felii şi se călesc […]

Frigărui împletite

Se spală mușchiul de porc, se curăță de grăsime și se taie în felii, care se bat apoi ușor cu ciocanul de carne. Fiecare felie se taie pe lung în trei fâșii, de aproximativ 5 cm grosime. Într-un castron, se amestecă uleiul cu sucul de lămâie și un praf de sare. Se pun bucățile de […]

Pachețele cu bacon

Se modelează carnea de mici în formă de chifteluțe, apoi se învelește fiecare într-o feliuță de bacon. Se înfig 6-7 chifteluţe astfel prăgătite pe bețele de frigărui și se prăjesc pe grătar. Se ornează cu rozmarin proaspăt și se servesc cu salată de sezon.

Spaghete carbonara cu mazăre

Spaghetele se pun la fiert în apă cu o lingură de ulei, conform instrucţiunilor de pe pachet. Şunca se taie feliuţe, iar parmezanul se dă pe răzătoare. Mazărea se spală şi se pune la fiert o jumătate de oră. Şunca feliată se căleşte câteva minute cu doi, trei căţei de usturoi. Se separă gălbenuşurile de […]

Rasol-curcubeu

Carnea se curăță, se spală și se înțeapă din loc în loc cu cuțitul, așa încât să se formeze „buzunărașe” care se vor umple cu bucăți de legume. Zarzavaturile se curăță, se spală și se taie fâșii subțiri. Acestea se introduc în locurile înțepate din carne. Ce rămâne se pune la fiert împreună cu bucata […]

Ciorbă sățioasă

Se spală bine carnea, se curăță de pielițe și se taie cubulețe. Rădăcinoasele și ardeii se curăță, se spală și se toacă cubulețe. Varza se taie fâșii. Ceapa se curăță și se toacă mărunt. Roșiile se opăresc, se curăță de pielițe și se taie felii. Leușteanul și pătrunjelul se spală și se toacă fin. Carnea […]

Cartofi umpluţi

Se spală cartofii bine, apoi se aşază într-o tavă şi se bagă la copt, la 180 0C. După ce sunt gata, se scot, se lasă 5-10 minute să se răcească, apoi se crestează în patru, cu ajutorul unui cuţit. Într-un bol, se mărunţeşte brânza tofu, apoi se amestecă cu 100 ml smântână de post, cu […]

Sufle de legume “Arlechin”

Se spală vinetele şi se taie în felii rotunde, groase de 1/2 cm. Se sărează şi se lasă deoparte, într-un bol, 10 minute. Se spală dovleceii şi se taie felii potrivite. Ardeii se spală, se curăţă de seminţe şi se taie în jumătăţi. Roşiile se spală şi se taie rondele mai groase. Cartofii se curăţă […]

Tartă cu urdă și lămâie

Peste untul la temperatura camerei se pun făina, oul întreg, zahărul, sarea și cele două gălbenușuri. Se frământă bine, până când aluatul nu mai este chiar sfărâmicios. Se dă la frigider pentru o oră. Într-un castron, se amestecă urda cu ouăle, zahărul, coaja rasă și zeama de la o lămâie. Se mixează până compoziția devine […]