Fel principal
Cotlet de porc cu sos picant
Se pun într-un ibric, uleiul, pasta de ardei, sarea, piperul, zahărul şi boiaua dulce şi iute. Se amestecă, iar sosul obţinut se fierbe la foc mic, 20 de minute. După ce a scăzut la jumătate, se ia de pe foc. Cotletele de porc se ung cu sosul preparat şi se lasă la rece aproximativ o […]
Salată italiană cu paste
Pastele se pun să fiarbă în apă cu sare şi un pic de ulei de măsline. După ce au fiert, se scot din sită şi se printr-un jet de apă rece. Se rade mozzarella pe răzătoarea mică şi se pregăteşte sosul. Se curăţă usturoiul, se taie rondele subţiri şi se căleşte în uleiul de măsline. […]
Costiţe de miel cu sote asortat
Se trec costiţele de miel printr-un jet de apă, apoi se şterg cu un prosop absorbant de bucătărie şi se pun în tava tapetată cu puţin unt şi pesmet. Separat, într-un ibric, se topeşte o bucată de unt, se adaugă usturoiul tocat mărunt, ca să-şi lase aroma, şi se ung costiţele pe rând. Se presară […]
Tocăniţă ţigănească
Se curăţă ceapa, se spală, se taie mărunt şi se pune într-o tigaie, cu puţin ulei, să se călească. După ce a devenit sticloasă, se adaugă carnea tocată. Cât timp se călesc, este bine să se adauge apă puţin câte puţin, ca să nu se lipească şi să strice gustul. După ce s-a călit carnea, […]
Mâncare de legume cu sos alb
Se taie baconul şi se căleşte în puţin ulei. După ce s-a rumenit la foc potrivit, se adaugă ceapa spălată şi tăiată. În timp ce se căleşte ceapa, se curăţă cartofii şi morcovii, se spală şi se taie cubuleţe şi rondele. Se adaugă peste ceapă călită şi se înăbuşă cu apă călduţă. Se acoperă cratiţa […]
Specialitate de pui cu ardei
Se curăţă ţelina, se spală, se taie felii potrivite şi se pune să fiarbă în apă cu sare şi puţin ulei. După ce a fiert, se scoate din apă, se pune în sită şi se lasă să se scurgă. Se stropeşte cu zeama de lămâie ca să nu îşi schimbe culoarea. Separat, se spală pieptul […]
Rulouri cu bacon la grătar
Se taie pieptul de pui în felii subţiri. Feliile se ung şi se condimentează cu sare şi piper pe toată suprafaţa şi se rulează. Se presară cimbru uscat pe deasupra şi se pun la rece, acoperite cu o folie de plastic. Separat, se spală vinetele, se şterg cu un prosop absorbant de bucătărie şi se […]
Ficat de porc în sos de roşii
Se spală bine ficatul, se taie felii potrivite şi se lasă 2-3 ore în lapte călduţ, ca să-şi elimine toxinele. Se încinge o tigaie cu ulei şi se pun bucăţile de ficat să se prăjească la foc potrivit. Se întorc de pe o parte pe cealaltă la intervale mici de timp, ca să se rumenească […]
Conopidă în pâine
Se curăţă conopida, se desface în bucheţele, se spală şi se pune să fiarbă în apă cu sare. Apoi se scoate în sită, la scurs. Între timp, într-un bol, se cerne făina, se adaugă margarina tăiată cubuleţe, un praf de sare şi apa minerală. Se frământă până se obţine un aluat tare. Se înfăşoară în […]
Cartofi umpluţi cu salată de ton
Se spală cartofii şi se pun să fiarbă în apă cu sare. După ce au fiert, se scot şi se lasă să se răcească. Se scoate miezul cu o linguriţă şi se pun pe un platou. În acest timp, într-un bol, se pun gălbenuşul de la oul fiert şi de la cel crud. Se adaugă […]