Ciorbă dreasă cu smântână

Se curăţă morcovii, ardeii şi ceapa şi se spală. Morcovii se dau pe răzătoarea mică, ceapa se toacă mărunt, iar ardeii se taie cubuleţe, apoi se călesc 2-3 minute în puţin ulei. Separat, se spală şi se curăţă ţelina şi cartofii. Se pun apoi toate legumele în oala de ciorbă şi se lasă să fiarbă, […]

Paste gratinate

Aceste paste gratinate se fac repede și sunt foarte gustoase. Pentru început, se pun pastele să fiarbă, în apă cu sare şi câteva picături de ulei. După ce au fiert, se scot din apă şi se trec prin 2-3 jeturi de apă rece. Se lasă să se scurgă în sită. Se topeşte untul şi se […]

Salată cu pui şi rucola

Se curăţă şi se spală salata verde şi rucola şi se lasă să se scurgă. Se curăţă ceapa, ardeiul şi dovleacul deja copt şi se taie cubuleţe ca pentru salată. Se rup frunzele de salată şi rucola şi se pun într-un bol împreună cu celelalte legume. Separat, se spală pieptul în câteva ape şi se […]

File de păstrăv la grătar

Se spală păstrăvii în câteva jeturi de apă rece şi se dezosează. Se pun să se scurgă în sită şi se condimentează cu sare, piper alb şi roşu, usturoi, foi de dafin şi cimbru. Se stropesc cu ulei de măsline şi se înfig pe beţele de frigărui. Până se pregăteşte grătarul, peştele se bagă în […]

Copane de pui în sos de caise

Se înţeapă copanele de pui cu furculiţa sau cu vârful unui cuţit şi se împănează cu unt şi cu rozmarin. Se condimentează cu sare şi piper, se stropesc cu ulei, cu vin dulce şi se bagă în cuptor. Se scot caisele din compot, se scurg de zeamă şi se taie cubuleţe. Orezul se alege, se […]

Curcan umplut

Se curăţă curcanul de pieliţe, se înţeapă cu vârful unui cuţit foarte ascuţit şi se unge cu untul topit în prealabil. Se condimentează cu sare şi piper, după preferinţă. Separat, se curăţă usturoiul, se taie feliuţe şi, împreună cu crenguţele de rozmarin, se împănează curcanul. Se insistă pe toate părţile şi, în mod special, în […]

Muşchi de porc cu legume

Se taie muşchiul de porc astfel încât să se poată intercala cu legumele coapte. Se curăţă vinetele, dovleceii şi ardeii, se spală, se scurg şi se condimentează cu sare, apoi se pun să se rumenească în puţin unt, într-o tavă, la cuptor. După ce s-au copt legumele, se intercalează cu feliile de carne, se condimentează […]

Carne de vită cu sos alb

Se taie muşchiul de vită felii medii, se unge cu unt, se stropeşte cu vin, se freacă cu zahăr pe toată suprafaţa şi apoi se lasă la frigider 10 minute. În acest timp, se curăţă cartofii, se taie felii mai mari şi se bagă în cuptor cu ulei, usturoi, pesmet şi sare. Se lasă să […]

Crap cu sos de ardei

Se spală bucăţile de peşte cu jet de apă rece, se condimentează cu sare, piper, foaie de dafin şi boia, se stropesc cu uleiul de măsline şi apoi se pun într-o tavă, la cuptor. Se lasă până se rumeneşte. Între timp, se curăţă ardeii şi ceapa, se spală şi se taie în funcţie de preferinţe. […]

Pizza cu blat crocant

Se cerne făina într-un bol, se adaugă drojdia stinsă în 2 linguri de lapte dulce şi călduţ, sarea, uleiul, apa minerală şi iaurtul. Se frământă bine şi se obţine un aluat elastic, apoi se lasă să crească lângă o sursă de căldură, acoperit cu un şervet de bucătărie. Separat, se pregătesc ingredientele pentru pizza, se […]