Fel principal
Ciorbă de fasole cu costiţă afumată
Se alege fasolea, apoi se pune de seara până dimineaţa să stea la înmuiat în apă călduţă. Dimineaţa se scoate din apă şi se pune să fiarbă în altă apă clocotită, care se schimbă de 2-3 ori, până se elimină toate toxinele. Separat, se curăţă ceapa şi ardeii, se spală şi se taie cubuleţe, apoi […]
Cannelloni de primăvară
Telemeaua de vacă, urda, smântâna, brânza de vaci, ouăle şi mărarul se pasează cu blenderul. Se topeşte untul, se adaugă făina cernută şi laptele călduţ şi se condimentează cu un praf de sare şi un praf de nucşoară. Se umplu cannelloni cu crema de brânză şi se tapetează o tavă cu unt din abundenţă. Se […]
Musaca de vinete şi cartofi
Se pun vinetele la copt, apoi se decojesc şi se lasă să se scurgă. Între timp, se curăţă şi se spală dovleceii şi cartofii. Dovleceii se pun să fiarbă în apă cu sare. După ce au fiert, se scot în sită şi se lasă să se scurgă. Se pun şi cartofii să fiarbă în apă […]
Rulouri cu carne şi sos de roşii
Se feliază pieptul de pui, se bate cu ciocanul de şniţele, se condimentează cu sare, piper şi se unge cu ulei şi muştar. Se acoperă cu o folie şi se lasă la rece, aproximativ 30 de minute. Separat, într-un bol, se amestecă compoziţia de carne tocată cu oul, sarea şi piperul şi se pregătesc rulourile. […]
Pui la tavă Av cu mere şi rozmarin
Se spală bine puiul în câteva ape, se opăreşe în 2-3 clocote, se scoate din apă, se lasă la scurs şi apoi se unge cu unt topit pe toată suprafaţa. Pentru a avea o carne fragedă, se înţeapă din loc în loc şi se introduce unt topit. Se condimentează atât pe exterior, cât şi pe […]
Ruladă de pui cu sos de mazăre
Se taie pieptul de pui astfel încât să se poată rula, se bate, se condimentează cu sare şi piper, se unge cu ulei şi se dă la rece. Se pregăteşte umplutura din ardeii tocaţi mărunt, morcovul ras, ceapa şi usturoiul tocate fin. Legumele se călesc, se lasă să se înăbuşă şi, după ce au fiert, […]
Anghinare umplută cu şalău
Se curăţă anghinarele, se spală şi se taie jumătăţi. Se scoate miezul şi se opăresc câteva minute în apă clocotită cu sare şi zeama de la o lămâie, apoi se lasă să se scurgă în sită. Separat, se toacă fileul de şalău şi se condimentează cu sare şi piper. Fileul de şalău se amestecă cu […]
Salată de paste cu peşte
Se pun pastele să fiarbă în apă cu sare şi o linguriţă de ulei, conform indicaţiilor de pe ambalaj. După ce au fiert, se scot din oală şi se lasă câteva minute în apă rece, apoi se pun în sită. Separat, se spală fileul de cod, se şterge cu un prosop absorbant şi după ce […]
Muşchiuleţ de vită cu legume
Se taie muşchiuleţul de vită rondele potrivite, nici groase, dar nici subţiri. Se ung bucăţile de carne cu salvie, unt, ulei şi muştar. Se stropesc cu vin roşu pe toată suprafaţa şi se lasă câteva ore la rece, la marinat. Separat, se curăţă legumele şi se pun să fiarbă întregi, în apă cu sare şi […]
Păstrăvi la grătar
Se curăţă păstrăvii, se spală bine în câteva ape şi se pun să se scurgă în sită. După ce s-au scurs, se condimentează cu sare, piper, usturoi pisat şi cimbru şi se lasă câteva minute la rece, până se pun la grătar. După ce au stat la rece, se iau pe rând şi se înfășoară […]