Fel principal
Tocăniţă cu carne şi orez
Se taie carnea de porc cubuleţe şi se călesc în puţin ulei, până capătă o crustă aurie. Se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se stropeşte cu apă călduţă. Între timp, se curăţă ceapa, usturoiul şi ardeii, se spală şi se pun să se călească împreună cu carnea de porc. Separat, se alege […]
Filé de şalău cu sos de capere
Bucăţile de şalău se condimentează cu sare şi piper, se stropesc cu lămâie şi se ung cu puţin ulei. Se acoperă cu o folie de plastic şi se lasă la rece câteva minute. Separat, se curăţă şi se spală ardeii şi usturoiul, se toacă mărunt şi se călesc în untul topit amestecat cu uleiul de […]
Muşchi de vită în aluat franţuzesc
Se condimentează muşchiul de vită cu sare şi piper, se stropeşte cu ulei şi vin roşu, se înfăşoară în folie de plastic şi se lasă să stea la frigider aproximativ 30 de minute. Separat, se spală ciupercile şi ceapa, se toacă mărunt şi se călesc în ulei, la foc mic. După ce s-au înăbuşit bine, […]
Paste aromate cu cimbru
Se pun macaroanele să fiarbă conform instrucţiunilor de pe pachet, în apă cu sare şi cu o linguriţă de ulei, ca să nu se lipească între ele, şi se acoperă cu un capac. După ce au fiert, se scot din oală şi se dau în 2-3 jeturi de apă rece. Se pun apoi în strecurătoare […]
Plăcintă cu spanac
Se cerne făina într-un bol şi se adaugă untul moale, sarea şi iaurtul. Se frământă bine până se obţine o cocă elastică. Se acoperă cu o folie de plastic şi se lasă la rece, aproximativ o oră. În acest timp, se curăţă spanacul, se spală în 5-6 ape, se pune la opărit în apă cu […]
Ardei umpluți
Se pun ardeii să se coacă şi se lasă câte 3-4 minute pe fiecare parte, doar cât să se înmoaie puţin şi să capete acel gust de ardei copt. După aceea, se pun într‑un bol, se presară sare şi se acoperă cu un prosop de bucătărie. Se curăţă ceapa, se taie solzişori şi se căleşte […]
Ciorbă de lobodă roşie
Se alege loboda, se spală de 4-5 ori în apă rece şi se lasă să se scurgă în sită. În acest timp, se pun aproximativ 2 litri de apă să clocotească cu o linguriţă de sare şi se adaugă loboda. Se lasă să dea în câteva clocote şi se scoate din oala în care a […]
Tocăniţă cu ardei picanţi
Se spală carnea, se şterge cu un prosop absorbant de bucătărie şi se taie feliuţe. Se bat cu ciocanul de şniţele doar cât să le frăgezească. Nu se condimentează cu sare de la început, deoarece se întăreşte. Bucăţile de carne se ung cu muştar cu hrean pe toată suprafaţa, se condimentează cu boia iute şi […]
Aripioare picante
Se spală aripioarele de pui în câteva jeturi de apă şi se pun să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie. Separat, se pun într-un bol sucul de roşii, sarea, boiaua iute şi dulce, cimbrul, chili şi mierea. Se amestecă cu puţin ulei şi apă şi, cu o parte din sos, se condimentează aripioarele […]
Frigărui de pui cu rozmarin
Se spală bine bucăţile de pui, se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie, apoi se taie cubuleţe. Separat, untul se pune într-un ibric şi se lasă să se topească, la foc mic. Bucăţelele de pui se ung cu untul călduţ, se condimentează cu sare, piper şi boia şi se lasă aproximativ […]