Fel principal
Friptură de porc aromată
Cea mai aromată friptură de porc. Iată o reţetă simplă şi foarte gustoasă! 1. Carnea spălată, morcovii, prazul, ceapa, scorţişoara, coriandrul şi foile de dafin se pun la fiert într-o oală mare. În momentul în care apa începe să clocotească, se reduce focul şi se lasă să fiarbă acoperit pentru 3 ore. Apoi, se scoate […]
Cârnaţi de oaie
Cei mai buni cârnaţi de oaie. Se fac uşor şi sunt foarte gustoşi. Iată o reţetă simplă de cârnaţi. 1. Carnea se taie cuburi şi se toacă. Se pune carnea tocată într-un castron încăpător. 2. Toate condimentele se amestecă şi se pun peste carne, împreună cu usturoiul zdrobit. Apoi, se adaugă uleiul şi apa şi […]
Cârnaţi albi
Cârnaţi albi de viţel şi porc foarte gustoşi, dar şi aspectuoşi. Iată o reţetă inedită de cârnaţi! 1. Se taie carnea de viţel şi cea de porc în cuburi bune de tocat şi se pun la conge-lator. Nu se lasă să se congeleze, ci să fie foarte rece. 2. Carnea foarte rece se trece prin […]
Sarmale vegetale care nu îngraşă
Învaţă să prepari nişte sarmale delicioase, vegetariene şi inedite, care nu îngraşă şi care se digeră uşor. Mod de preparare: Varza se spală şi se desface în foi. Se elimină nervurile groase şi se taie în dreptunghiuri, potrivite pentru umplut. Restul de varză se toacă. Într-o cratiţă cu fundul mai gros, se căleşte ceapa tocată […]
Paste tricolore
Paste tricolore foarte aspectuoase şi uşor de făcut. Iată cât de simplă e reţeta! 1. Pastele se fierb în apă cu sare timp de 10 minute şi apoi se scurg. 2. Roşiile se taie în două, se amestecă cu pastele şi apoi se pun într-un vas de cuptor. 3. Se aşază caşcavalul deasupra şi se […]
Tigaie de vită cu legume crocante
Tigaie de vită cu legume crocante şi foarte gustoase, ideală pentru cină. Iată cât de uşor se face această reţetă! 1. Morcovii se taie bastonaşe subţiri, iar ardeii în fâşii subţiri. 2. Carnea se taie, de asemenea, în fâşii fine şi, împreună cu ardeii şi morcovii, se pune la prăjit în tigaia cu ulei. 3. […]
Pui cu portocale
Pui cu portocale delicios şi uşor de făcut, o cină perfectă pentru întreaga familie. Iată o reţetă simplă şi rapidă! 1. Se prepară marinata pentru care se amestecă sucul de portocală cu mierea, usturoiul pisat, uleiul, sare şi piper. 2. Cu acest sos se ung pulpele de pui, apoi se dau la frigider pentru 15 […]
Musaca dobrogeană
Ai mâncat până acum musaca așa cum o prepar dobrogenii? Vezi rețeta mai jos! 1. Cartofii se feliază şi se rumenesc pe o parte într-o tigaie cu ulei încins. Pe măsură ce se rumenesc, se scot pe şervete de hârtie. 2. După ce s-au rumenit toţi cartofii, în aceeaşi tigaie se pun la călit ceapa şi carnea tocată. […]
Pește cu sos de roșii
O rețetă simplă și foarte rapidă – unde mai pui că e și gustoasă! Un grozav pește cu sos de roșii se prepară astfel: 1. Ceapa şi ardeii se taie cubuleţe mici care se pun la călit în ulei. Se presară cu un praf de sare. 2. Se taie şi roşiile, cât se poate de mici, […]
Supă de roșii… cu buline
Ce îi poate convinge pe cei mici să mănânce sănătos și pe cei mari să-i uimească? Un aranjament altfel! Uite cum să faci supă de roșii cu buline! 1. Legumele se curăţă, se taie în patru şi se pun într-o oală cu apă. Se presară sare şi se lasă la fiert 30 de minute. 2. După acest […]