Coltunasi de Idria

O reteta de coltunasi aperitiv putin diferita de cele romanesti si care poate fi servita sub forma de gustare, aperitiv sau, de ce nu, ca si garnitura. Reteta de coltunasi de Idria este parte din bucataria slovena si provine din regiunea Žlikrofi.

Chiftelute de morcovi

O alternativa la reteta cu carne, chiftelutele cu morcovi sunt usor de facut si sunt perfecte pentru vegetarieni.

Tarta cu spanac

Tarta cu spanac este delicioasa si poate fi servita in orice moment al zilei, ca aperitiv, la pranz sau la cina, deoarece este foarte usoara. Reteta trimisa de Maria Antonie, din Bunesti.

Cartofi noi cu ciuperci

Cartofii noi cu ciuperci pot fi mancati atat ca fel principal, fiind satiosi si bogati in nutrienti, cat si sub forma de garnitura, alaturandu-le un preparat principal. Prin inlocuirea unului cu margarina sau ulei de masline, se obtine o mancare consistenta de post.

Salata proaspata

Salata proaspata poate fi mancata ca atare, sau poate fi alaturata unui preparat din carne slaba, combinatia fiind una minunata, mai ales daca esti la dieta.

Cartofi noi cu usturoi

Caracteristici primaverii, cartofii noi sunt usor de gatit si cu putina imaginatie pot fi chiar foarte gustosi. Iata o reteta simpla si utila de cartofi noi cu usturoi.

Piure de mazare cu menta

Un piure putin mai bizar, dar care se face usor si cu siguranta da o nota de rafinament. In plus piureul de mazare cu menta poate fi usor alaturat preparatelor din carne, mai ales de pasare.

Leurda marinata

Leurda marinata e o garnitura extrem de sanatoasa si usor de pregatit, ce poate fi servita ca atare, in diete, sau poate fi alaturata unui fel principal de mancare. Pretul pentru prepararea unei portii este de doar 1.5 lei.

Piure de cartofi pufos

Un piure de cartofi atat de pufos si gustos, incat il poti manca si ca atare, fara un fel principal langa el. Reteta este una economica, iar prepararea unei portii nu te costa decat 2.5 lei.

Kulurakia crocanti

Kulurakia este un desert traditional grecesc, aromat si pufos, ce se serveste in prima zi de Paste.