Garnitura
Chifteluţe de legume
Chifteluţe de legume dietetice, gustoase, după o reţetă foarte simplă. 1. Se curăţă şi se spală ceapa şi dovleceii. Se rad dovleceii pe răzătoarea mică şi se storc bine de suc. 2. Ceapa se toacă mărunt şi se amestecă bine cu dovleceii, cu usturoiul măcinat, verdeaţa tocată mărunt şi pesmetul. 3. Se adaugă ouăle, sare […]
Pilaf sârbesc cu fasole verde
Pilaf sârbesc cu fasole verde – uşor de făcut, foarte simplu şi potrivit pentru zilele de post. Iată o reţetă simplă. 1. Se spală orezul şi se lasă în apă călduţă câteva minute. 2. Separat, se curăţă şi se spală ceapa, se taie solzişori şi se căleşte în uleiul de măsline. Se pun şi gogoşarii […]
Suflé de legume
Un sufle de legume foarte gusots, perfect pentru o cină dietetică. Vezi această reţetă simplă! 1. Se spală broccoli şi conopida, se desfac în bucăţi mai mici şi se pun să fiarbă în apă cu o linguriţă de sare. După ce au fiert, se scot într-un bol. 2. Morcovii se curăţă, se spală şi se […]
Piure care nu îngraşă
Învaţă să prepari un piure delicios cu puţine calorii, aromă incredibilă şi textură pufoasă. Încălziţi cuptorul la 220 grade, treapta patru sau cinci. Rupe conopida în bucăţi, amestecă-le cu uleiul, condimente şi pune la copt timp de 30 minute. Pasează conopida în blender, poţi adăuga unt dacă vrei un gust mai elaborat. Se serveşte cu […]
Paste din dovleac, care nu îngraşă
Învaţă să faci spaghete din dovleac cu puţine calorii, delicioase şi care nu îngraşă. Mod de preparare: Taie dovleacul în două jumătăţi şi pune bucăţile de dovleac spaghetti într-o tavă mai înaltă. Toarnă două ceşti de apă în tavă şi dă la copt la 180 de grade, foc mediu, timp de o oră. Trage pulpa […]
Aspic de legume
Un aspic de legume foarte gustos, aspectuos şi uşor de preparat. Trebuie să încerci această reţetă: 1. Morcovii se taie rondele şi se pun la fiert. Mazărea şi fasolea se gustă şi, dacă mai trebuie, se fierb. 2. Peştele se scurge din conservă şi se mărunţeşte, dacă nu este deja. 3. Se desface cubul de […]
Soté de ciuperci
Un sote de ciuperci delicios şi foarte uşor de făcut, cu o aromă deosebită. Iată reţeta. 1. Se spală ciupercile şi se taie doar puţin din picioruşul care a stat în pământ. Apoi se taie ciupercile doar în două, dacă nu sunt mari, sau în patru, dacă sunt mai mari. 2. Se feliază şi căţeii […]
Chutney de ceapă roşie
Învaţă să faci un sos chutney delicios şi aromat cu ceapă roşie. Iată o reţetă simplă. 1. Se curăţă ceapa şi se taie peştişori. Într-un vas mare, se pun uleiul, zahărul şi ceapa. Se călesc, până când ceapa devine sticloasă. 2. Se adaugă vinul şi oţetul şi se lasă să fiarbă până scade lichidul. Se […]
Salată de ardei copți cu telemea de capră
O delicioasă salată de ardei copţi cu telemea de capră. E foarte uşoară şi se face repede. Iată o reţetă simplă. 1. Pe o plită încinsă, se prăjesc ardeii kapia până se înnegresc pe toate părțile uniform. Se pun într-un caston, se presară cu sare și se acoperă cu un capac. Se lasă să se […]
Dovlecei în oţet
Dovlecei în oţet – o conservă ca la mama acasă pe care trebuie să o ai în cămară. Încearcă această reţetă! 1. Dovleceii spălaţi se taie felii care se pun în borcane cu o linguriţă de sare şi de zahăr pentru fiecare borcan. Se pun crenguţe de mărar în fiecare borcan. 2. Se diluează o […]