Garnitura
Salată cu mozzarella
Gata în 15 minute, o salată cu mozzarella uşoară şi delicioasă, ideală pentru o cină dietetică. Vezi reţeta! 1. Se taie fructul de avocado în două pe lung şi apoi cele două jumătăţi se întorc în sens invers una faţă de cealaltă. Se scoate sâmburele care se aruncă iar pulpa se curăţă de coajă şi […]
Vişine murate
Reţeta de vişine murate este simplă, iar rezultatul – o garnitură originală pe care trebuie să o guşti. 1. Se spală şi se aleg numai acele fructe întregi. Într-o cratiţă se pun la fiert oţetul, apa, zahărul, sarea şi cuişoarele. Se lasă să fiarbă 2 minute, se stinge focul şi se lasă aşa. 2. Între […]
Baba ganoush
Baba ganoush este o reţetă orientală cu vinete, susan şi usturoi, foarte bună ca aperitiv. Iată cum se face. 1. În tava mare de aragaz tapetată cu folie de aluminiu se aşază jumătăţile de vinete unse cu ulei pe partea din interior. Se lasă la copt 40 de minute şi apoi se lasă 15 minute […]
Legume la cuptor
Mai dietetic de atât nu se poate! Dacă vrei o cină uşoară, prepară această reţetă de legume la cuptor! 1. Vinetele, rosiile şi dovleceii se spala bine si se taie rondele care se asaza alternativ într-un vas de cuptor. 2. Pentru sos, cele doua rosii se curaţa de pieliţe, se taie marunt şi se adauga […]
Salată de andive
Te-ai săturat de salata clasică? Încearcă una exotică, de andive! 1. Andivele se curaţă de frunzele exterioare si de miezul care poate fi prea amar, se desfac frunza cu frunza si se asaza pe un platou. 2. Se pune cât mai estetic amestecul de salata, de regula gata spalat. Marul se curăţă de casuţa cu sâmburi si se taie cât mai […]
Orez basmati cu broccoli şi migdale
► Orezul se lasă peste noapte, cca 12 ore, în apă rece. Apoi se strecoară. ► Orezul se pune într-o oală, cu laptele de cocos şi sare şi se umple cu apă cu cca 1 cm deasupra orezului. Se dă în fiert şi se mai lasă la foc mic cca 20 de minute, până când […]
Salată capri
Salata este una dintre cele mai sănătoase aperitive, recomandate în orice moment al zilei. Dimineaţa, la prânz sau seara, salata capri este o gustare uşoară şi săţioasă, dar mai ales foarte gustoasă. Află mai jos cât de uşor se prepară. Mod de preparare: Aprinde cuptorul ca să fie încins. Într-o tigaie, pune oţetul cu zahărul […]
Garnitură cu spanac
1. Se spală cartofii şi se pun să fiarbă în apă cu sare. După aceea se scot, se curăţă şi se taie cubuleţe. 2. Separat, se curăţă bine frunzele de spanac, se spală şi se opăresc în apă cu puţină sare. Se scoate spanacul apoi într-o sită şi se lasă să se scurgă. 3. Se […]
Cartofi gratinaţi
1. Se spală cartofii şi se pun să fiarbă în coajă, în apă cu sare, la foc potrivit. După ce au fiert, se scot, se lasă să se răcească şi se curăţă de coajă. 2. Cartofii se taie felii potrivite. Între timp, se topeşte untul într-o tigaie, la foc mic, apoi se toarnă peste cartofi. […]
Bulete de ciuperci
1. Se curăţă ciupercile, se spală în câteva ape, apoi se lasă să se scurgă în sită. Se toacă mărunt şi se pun la călit câteva minute în ulei cu ceapa tocată şi apoi se lasă să se răcească. 2. Se curăţă verdeaţa, se spală şi se toacă mărunt. Se adaugă în compoziţia de ciuperci. […]