Garnitura
Bulete de cartofi
O gustare delicioasa, o garnitura sau un aperitiv; buletele de cartofi se pot servi in diferite situatii, insa sunt la fel de gustoase de fiecare data. In plus, nici nu trebuie sa faci piure special pentru ele. E suficient sa folosesti piureul racit, ramas de la o alta masa.
Arancini – chiftelute de orez cu cascaval
Delicioase, usor de facut, arancini sunt o gustare pe care o poti face chiar si dintr-o portie sau doua de pilaf simplu, ramas de la o alta masa.
Sos marinara
Un sos italian consacrat, delicios impreuna cu o portie de paste sau cu una de arancini. Pastele cu sos marinara sunt perfecte pentru vegani, dar si pentru cei ce tin post.
Sos de caramel
Aceasta reteta de sos de caramel este ideala pentru bauturile ce au caramel in ingrediente, dar si pentru deserturile usoare, ce se servesc cu topping de caramel.
Sirop de vanilie
Siropul de vanilie este foarte frecvent folosit in bucatarie, in special pentru indulcirea si aromarea cafelei, dar poate fi folosit in egala masura alaturi de 2 cupe de inghetata sau peste friganele.
Salata Coleslaw ca la KFC
O salata cu un dressing delicios, caci in acesta consta secretul salatei Coleslaw precum e cea de la KFC. Reteta nu este identica, insa gustul este acelasi.
Paine fara gluten cu seminte chia
Poate cea mai sanatoasa reteta vegana de paine fara gluten, aceasta paine este de departe ideala pentru micul dejun, intrucat contine foarte multe fibre si acizi grasi esentiali. Painea fara gluten cu seminte de chia se poate manca alaturi de o portie de salata de vinete sau, de ce nu, cu putin magiun fara zahar.
Soté de legume
Legumele sunt sanatoase si te scapa de senzatia de foame, fara sa iti puna in pericol silueta. Iti propunem o reteta de soté de legume, care nu te va costa mai mult 1,25 lei portia.
Budincă de vanilie de casă
Pentru cei care nu vor să recurgă la variantele instant din comerț, vă sărim în ajutor cu această mai mult decât simplă rețetă de budincă de vanilie de casă. Să trecem la treabă! Într-o crăticioară medie amestecă zahărul, amidonul și sarea. Adaugă gălbenușurile, apoi laptele și pune pe un foc mic. Amestecă încet, constant, până […]
Sos Teriyaki
Teriyaki este un sos si totodata o metoda de preparare a mancarurilor in bucataria japoneza. Sosul Teriyaki are un gust dulceag si este folosit in gatirea unor preparate, precum puiul Teriyaki, sau este servit ca sos de sine statator, separat de preparate precum sushi.