Gustare
Salată capri
Salata este una dintre cele mai sănătoase aperitive, recomandate în orice moment al zilei. Dimineaţa, la prânz sau seara, salata capri este o gustare uşoară şi săţioasă, dar mai ales foarte gustoasă. Află mai jos cât de uşor se prepară. Mod de preparare: Aprinde cuptorul ca să fie încins. Într-o tigaie, pune oţetul cu zahărul […]
Salată de peşte cu fasole şi cocos
Chiar dacă ai strâns masa festivă şi îmbelşugată de sărbători, nu trebuie să renunţi şi la preparatele rafinate. Dimpotrivă, poate încerci ceva mai exotic, aşa cum este această salată din peşte cu fasole şi aromă plăcută de cocos, un preparat uşor, dar cald, bun şi sănătos, pe care să îl savurezi la orice masă din […]
Mini pizza cu mozzarella, măsline şi şuncă
1. Se cerne făina într-un bol, se face gaură la mijloc şi se adaugă oul, un praf de sare, drojdia amestecată cu laptele călduţ şi uleiul şi se frământă câteva minute. 2. Aluatul se lasă să crească lângă o sursă de căldură, acoperit cu un prosop curat de pânză. 3. Între timp, se pregătesc ingredientele, […]
Rulouri cu somon afumat
1. Se alege mărarul, se spală şi se toacă mărunt, apoi se amestecă într-un bol împreună cu brânza mascarpone şi cu un praf de sare. 2. Între timp, se sparg ouăle, se bat bine cu telul şi se presară un praf de sare. Făina se cerne şi se omogenizează cu laptele călduţ, se adaugă caşcavalul […]
Roşii umplute cu ciuperci
1. Se spală roşiile, se taie un căpăcel deasupra şi se scoate miezul cu o linguriţă, apoi se aşază pe un platou. 2. Ciupercile şi ceapa se curăţă de coajă şi se taie feliuţe, după care se pun la călit în uleiul încins. Se stinge cu puţină apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit 15-20 […]
Turnuleţe din vinete cu roşii şi brânză
1. Se spală bine vinetele, se îndepărtează cotorul şi se taie rondele. Se dau cu un praf de sare şi se lasă la scurs pe un tocător înclinat, timp de 30 de minute. Se dau apoi prin făină, se scutură bine între palme şi se prăjesc uşor în ulei. Se lasă la scurs pe o […]
Pască în 10 paşi cu brânză dulce şi stafide
1. Pasca se prepară dintr-un aluat de cozonac şi diverse umpluturi, în special umplutură de brânză dulce cu stafide. Pentru reuşita acesteia, bucă tăria trebuie să fie bine încălzită şi toate ingredientele să se păstreze la cald câteva ore înainte de folosire. Cuptorul se încălzeşte mai întâi la foc mic, pentru păstrarea unei temperaturi mai […]
Cozonac pentru copii
1. Se dizolvă drojdia de bere şi o linguriţă rasă de zahăr în 3-4 linguri de lapte călduţ. Se freacă până se omogenizează, se lasă deoparte 5 minute, apoi se toarnă într-o adâncitură făcută în făina cernută. Se amestecă cu puţină făină, până se obţine o compoziţie de consistenţa smântânii şi se acoperă cu un […]
Rulouri de sărbătoare
1. Foile de aluat se taie în fâşii de 2 cm lăţime, pe lungimea foii. Sunt necesare tuburi speciale pentru copt rulouri, din tablă inoxidabilă. Se rulează pe tuburi fâşiile de aluat, în spirală, în aşa fel încât marginile să se suprapună şi să nu rămână nici un spaţiu liber. Se aşază în tava de […]
Brăduţ de Crăciun
1. Se amestecă drojdia, o linguriţă de zahăr şi sarea cu apă călduţă şi se lasă la cald. Într-o oală se fierbe laptele iar când a dat în clocot se adaugă câteva linguri de făină şi zahărul vanilat. Când s-a mai răcit, se adaugă drojdia şi se amestecă bine. Gălbenuşurile se freacă cu sare, apoi […]