Placinta dospita

Plina de legume si satioasa, placinta dospita e o gustare ce se face usor si care poate fi mancata proaspata, calda, nefiind nevoie sa astepti.

Kazandibi

Kazandibi sau, cum i-am spune noi, budincuță coaptă de lapte. Mulți l-au declarat cel mai bun desert turcesc. Nu putem să îi aprobăm sau nu decât dacă îl încercăm întâi. Bine că se face extrem de ușor! Astfel: Preîncălzește cuptorul. Unge o tavă cu unt. (poate fi una de chec sau de prăjitură, nu contează). […]

Clatite umplute cu dovlecei

Dimineata, seara sau cand ai musafiri si nu stii ce gustare rapida sa pregatesti, incearca clatitele umplute cu dovlecei. Sunt delicioase.

Carnaciori in aluat

Un aperitiv deloc complicat de facut si care poate fi servit pana si musafirilor mofturosi, caci este foarte gustos. Reteta de carnaciori in aluat este una traditional americana, la ei avand denumirea haioasa de „pigs in a blanket”, si este si economica, iar pretul pentru prepararea unei portii este de aproximativ 2.80 lei.

Ochelari cu stafide si scortisoara

Fie ca ii servesti la micul dejun, dupa masa de pranz sau ca o gustare, ochelarii cu stafide si scortisoara sunt un desert gustos si sanatos, mai ales pentru ca sunt preparati in casa.

Sandvici cu oua romanesti

O reteta perfecta pentru micul dejun, ce include traditionalele oua romanesti. Dureaza numai 25 de minute sa termini aceasta reteta si sa ai parte de o masa satioasa si sanatoasa.

Friganele cu banane

Servite la micul dejun, la desert sau ca o gustare, friganelele cu banane sunt foarte apreciate de cei mari si nostalgici, dar mai ales de cei mici.

Portokalopita – placinta cu portocale

Un desert usor, perfect pentru zilele de iarna cand portocalele si retetele ce le includ sunt la mare cautare. Reteta de Portokalopita – placinta cu portocale – a fost trimisa de Rodica Vilceanu, din Braila.

Tort sarlota cu capsuni

Un tort delicios, plin de capsuni proaspete si crema obtinuta din acestea. Reteta de tort sarlota cu capsuni a fost trimisa de Rodica Valceanu, din Braila.

Bundash kenyer a la chef Michael Pascale

Aceasta reteta de bundash kenyer, cu alte cuvinte, friganele, este preferata a lui chef Michael Pascale, castigatorul show-ului Hell’s Kitchen.