Floare de ceapă pane

Învață să prepari această gustare rapidă și aspectuoasă, din ingrediente pe care le ai mereu acasă. Preîncălziți cuptorul la 200 grade. Cu un cuțit mare tăiați “moțul” cepei cam jumătate de centimetru. Fără să îi tăiați codița (rădăcina), o curățați. Întoarceți ceapa cu partea tăiată în jos pe fundul de lemn și crestați în jos […]

Chipsuri de dovlecei cu parmezan

Învață să prepari această gustare delicioasă din dovlecei și parmezan în timp record. Mod de preparare: Încinge ulei de măsline într-o tigaie pe foc mediu. Într-un castron mare, combină pesmet (sau amestec Panko) cu parmezanul ras. Taie felii de dovlecel de 1 cm grosime și tăvălește succesiv prin: făină, ou bătut, apoi amestec de panko/pesmet […]

Tarta Toscană a lui Jamie

Învață să prepare chiar tu o tartă ușoară, cu pere și ciocolată, pe care Jamie Oliver a învățat-o în Toscana. Mod de preparare: Încinge cuptorul la foc iute, 190 de grade. Întinde cu sucitorul aluatul până ai un dreptunghi cu o grosime de 1cm. Presează aluatul într-o tavă și apasă cu degetele pentru a creea […]

Drăcușori cu ciocolată a la Jamie

Jamie Oliver știe cel mai bine cum să facă dulciurile să pară o joacă de copii. Vezi rețeta lui Jamie pentru ”drăcușori” cu ciocolată delicioși. Mod de preparare: Topește untul și ciocolata pe bain marie sau pe foc foarte mic, amestecând mereu. Dă deoparte și adaugă laptele condensat , apoi migdalele și făina în ploaie. […]

Plăcintă grăbită cu brânză

Dacă tocmai ai aflat că îți vin oaspeți și vrei să prepari o plăcintă cu brânză rapidă, dar fără foi cumpărate, poți încerca rețeta celebrei Nigella Lawson. Mod de preparare: Unge o tavă sau cratiță care merge la cuptor cu unt din belșug și încinge cuptorul al 190 de grade, foc iute. Fierbe repede cartofii, […]

Doradă în aluat a la Jamie

Jamie Oliver îți recomandă o rețetă inedită de pește pentru Florii și orice altă masă unde peștele este piesa de rezistență. Vezi cum se face dorada în aluat a la Jamie. Mod de preparare: Se încinge cuptorul la foc iute, 220 de grade Celsius. Se amestecă creveții cu tarhonul și uleiul de măsline, se condimentează. […]

Prăjitura “ochi dulci”

Învață să faci un desert simplu și ușor, care te ajută să faci ochi dulci oricui și să impresionezi chiar și pe cei mai duri critici culinari. Mod de preparare: Prepară crusta pentru ochi dulci: într-un castron mic, zdrobește biscuiții graham și amestecă cu 2 lingurițe de zeamă de lămâie și eventual, puțină miere, dacă […]

Cartofi Byron

Învață să prepari niște cartofi Byron delicioși, cu cremă de brânză la cuptor și smântână după o rețetă rapidă și ușoară. Mod de preparare: Încinge cuptorul la 200 de grade, curăță cartofii de coajă și șterge apa de pe ei. Înțeapă fiecare cartof cu o furculiță, ca să se pătrundă mai bine la cuptor. Dă […]

Prăjiturele japoneze cu fasole

Învață să prepari chiar tu daifuku mochi, niște prăjiturele cu pastă de fasole roșie din Japonia care sunt surprinzătoare și delicioase. Mod de preparare: Amestecă făina de orez cu zahărul, sarea, apa și oțetul de orez într-un castron ceramic. Bate bine cu telul amestecul și adaugă colorantul alimentar până obții o pastă roz. Dă la […]

Cheesecake de flori de soc

Învață să prepari acest desert medieval incredibil de aromat cu flori de soc și blat crocant. Vezi rețeta simplă pentru cheesecake cu flori de soc numit Sambocade. Mod de preparare: Amestecă făina cu untul, sarea și zahărul, până obții cocoloașe mari de aluat de cheesecake. Adaugă treptat puțină apă rece, cât să poți lega aluatul, […]