Ouă ochiuri colorate

Ouă ochiuri colorate foarte uşor de făcut, ideale pentru copii şi nu numai. Gata în 10 minute! Iată reţeta. 1.   Ardeii se curăţă, se spală, se usucă şi se taie trei felii late de 2-3 cm care să fie viitoarea bază de prăjire. 2.   Într-o tigaie cu unt topit se pun ardeii să se călească, […]

Chec de castraveţi

Un altfel de chec, din castraveţi şi ceapă verde cu smântânî. Un deliciu pe care trebuie să-l încerci. Iată reţeta. 1.   Într-o tigaie cu ulei se pun la călit castraveţii dați pe răzătoarea mare şi ceapa tăiată mărunt. Se lasă 15 minute. 2.   Între timp, ouăle se bat cu smântâna, se adaugă condimentele şi se […]

Chiftele de ton

Chiftele de ton delicioase şi sănătoase pe care le faci foarte repede. Iată reţeta: 1.   Peştele se pune la scurs de sucul în care a stat conservat, iar ceapa se taie foarte mic sau se trece prin răzătoare. 2.   Apoi, peştele se fărâmiţează cu furculiţa într-un castron şi peste el se pun toate celelalte ingrediente, […]

Pizza cu hamsii

Pizza cu hamsii pentru dezlegările la peşte şi nu numai. Reţeta e foarte simplă, aşa că trebuie să o încerci măcar o dată. 1.   Hamsiile se curăţă, li se înlătură capul şi se taie în două. Se spală şi apoi se pun în straturi alternative cu sare grunjoasă. Se lasă 30 de minute şi apoi […]

Chiftele de năut

Chiftele de năut delicioase, foarte uşor de făcut. O reţetă pe care trebuie să o încerci. 1.   Cu o seară înainte, se pun la înmuiat năutul şi fasolea. Se scurg a doua zi şi se fierb 45 de minute în oala sub presiune. 2.   Se mixează năutul şi fasolea şi se adaugă pătrunjel tocat, ceapă […]

Pastramă de vită

Pastrama de vită făcută în casă e mai gustoasă şi mai sănătoasă decât cea cumpărată. Vezi cea mai simplă reţetă de pastramă: 1.   Toate ingredientele pentru saramură se pun la fiert şi se lasă până ce zahărul şi sarea s-au topit. Se lasă la răcit şi apoi, rece, sara­mura se pune la frigider pentru două […]

Pastramă de pui

Pastrama de pui făcută în casă e foarte gustoasă şi mai sănătoasă ca cea de la magazin. Iată reţeta. 1.   Se mărunţesc boabele de ienupăr şi de piper, fără a le transforma în praf. 2.   Se pun la fiert apa, jumătate din cantitatea de ienupăr şi piper împreună cu zahărul, sarea şi foile de dafin. […]

Lapte de bou

Ca multe alte mâncăruri tradiționale vechi, rețeta ”Lapte de bou” se prepara în special în perioadele de post, având variante diferite, în funcție de regiuni. În Comuna Racoviță din Județul Sibiu rețeta se prepara din prune uscate și se mânca în loc de murături, cu fasole bătută. În alte regiuni, ”Laptele de bou” se prepara […]

Tartă cu salată

O tartă cu salată foarte uşoară şi gata în numai 35 de minute. Iată o reţetă pe care trebuie să o încerci dacă îţi plac tartele sărate. Aluatul se scoate din pachet, se lasă la decongelat şi apoi se întinde uşor cu sucitorul. Se unge tava de copt cu 10 g de unt, se aşază […]

Sandvici de vinete

 Sandvici de vinete gustos şi uşor de făcut. Iată o reţetă rapidă. 1.   Vinetele se taie rondele late de 2 cm şi se aşază în tava de copt în care s-a pus sosul de roşii, repartizat în toată tava. 2.   Muştarul se amestecă cu smântâna şi se repartizează pe suprafaţa fiecărei rondele de vânătă. 3.   […]