Dulceaţă de mure

Dulceaţă de mure delicioasă după o reţetă foarte simplă. Iată cea mai rapidă reţetă! 1.   Murele alese şi spălate se pun în cratiţa specială de dulceaţă cu 300 ml apă. Când încep să fiarbă, se trage vasul de pe foc şi se pasează fructele printr-o sită deasă. 2.   După pasare, piureul se cântăreşte şi, pentru […]

Peltea de caise

Peltea de caise – o peltea parfumată şi gustoasă pe care o poate face oricine. Iată o reţetă simplă. 1.   Caisele spălate se desfac în două şi se extrage sâmburele. Apoi, caisele şi sucul de mere se pun la fiert pentru 15 minute. 2.   Într-o strecurătoare fină se aşază o bucată curată de tifon şi […]

Dulceaţă de zmeură

Dulceaţă de zmeură – o dulceaţă delicioasă şi parfumată p ecare trebuie să o ai în casă. Iată o reţetă simplă. 1.   Zmeura aleasă şi foarte rapid trecută sub un jet de apă rece se pune într-un vas special de dulceaţă şi se așază la foc mic. 2.   Se lasă 20 de minute şi, când […]

Piersici la cuptor

Piersici la cuptor – un desert simplu, uşor şi rapid. Iată o reţetă pe care o poate face oricine. 1.   Fructele se spală şi apoi se curăţă de pieliţă. Se taie pe lângă sâmbure şi se scoate cu atenţie, să nu se rupă fructul. 2.   Nucile măcinate şi migdalele se amestecă şi apoi se adaugă […]

Salată de pepene roşu

O salată de pepene roşu cu brânză şi rucolă – o combinaţie inedită pe care trebuie să o încerci. Iată reţeta. 1.   Se taie şi se curăţă pepenele şi se pune într-un castron peste frunzele de rucola. Peste el se fărâmiţează brânza şi adaugă coaja de portocală. 2.   Se amestecă ingredientele pentru sos, potrivind gustul, […]

Salată de brânză

O salată de brânză cu mentă şi zmeură – un deliciu cu gust exotic pe care trebuie să-l încerci. Iată reţeta! 1.   Se spală frunzele de salată şi se aşază pe un platou întins. 2.   Brânza se curăţă de coajă, dar se poate lăsa pentru cei cărora le place. Se taie cuburi şi se pun […]

Ardei prăjiţi

Ardei prăjiţi în pesmet cu cremă de brânză delicioasă. Încearcă o reţetă simplă! 1.   Cu două ore înainte de pregătire, se amestecă oul, făina, laptele, sarea și piperul pentru a forma un aluat lichid, mai gros, asemănător celui de şniţele. Se lasă să se odihnească. 2.   Într-un vas, se mixează brânza de vaci cu smântâna […]

Chifteluţe de dovlecei

Chifteluţe de dovlecei pe care le poţi servi ca aperitiv, dar şi ca un fel principal uşor. Încearcă o reţetă simplă! 1.   Dovleceii bine spălaţi se dau pe răzătoare cu tot cu coajă. Se presară cu sare şi se lasă 15 minute să-şi lase apa în exces. Apoi, se scurg foarte bine. 2.   În dovleceii […]

Chiftele de varză

Chiftele de varză ideale ca aperitiv, dar şi ca fel principal dacă vrei ceva uşor. Încearcă această reţetă simplă! 1.   Varza se taie fideluţă, cât mai mărunt, la fel şi conopida. Se fierb pentru 10 min­ute în apă clocotită cu sare. Apoi, se pun în strecurătoare şi se lasă să se scurgă foarte bine, în […]

Ouă cu legume

Ouă cu legume, o combinaţie delicioasă şi uşoară, perfectă pentru o cină rapidă şi dietetică. Iată reţeta: 1.   Roşiile se crestează şi se cufundă câteva secunde în apă clocotită. Se curăţă apoi de pieliţe şi sâmburi. Pulpa se taie cuburi mici. 2.   Ardeii se taie şi ei cuburi mici, la fel şi ceapa. Într-un vas […]