Gustare
Ardei umpluţi
1. Ardeiul gras se spală, se taie în jumătăţi şi se curăţă de seminţe. Ceapa şi usturoiul se toacă mărunt şi se dau cu un praf de sare. 2. Brânza proaspătă se pasează şi se amestecă bine cu verdeaţa tocată, caşcavalul ras, ouăle fierte tăiate cubuleţe, ceapa şi usturoiul. Se adaugă treptat dressingul preparat din […]
Omletă cu brânză de capră
1. Se curăţă ceapa, se taie în solzişori şi se căleşte în unt. Se sparg ouăle şi se separă albuşul de gălbenuş. Se amestecă gălbenuşurile cu berea şi cu ceapa călită şi se presară cu sare şi piper. 2. Albuşurile se bat spumă, după care se amestecă uşor cu ceapa verde şi verdeaţa tocată mărunt. […]
Frigărui vesele din legume amestecate
1. Vinetele şi dovleceii se curăţă şi setaie felii mai groase. Se crestează de jur împrejur. Ceapa se curăţă şi se taie în sferturi. O parte din feliile de vinete se taie în 4 şi se pun pe ţepuşe, alternând cu ceapă şi dovlecel. Se stropesc cu lămâie şi se presară cu sare şi piper. […]
Salată de orez cu peşte şi măsline
1. Se pune orezul la fiert în apă cu un praf de sare. Când s-a înmuiat, se strecoară şi se lasă la răcit. 2. Între timp, peştele se spală şi se lasă la scurs. Se condimentează cu sare şi boia. Se rumeneşte apoi într-o tigaie, până capătă o culoare aurie. Se trage deoparte, se lasă […]
Salată cu sos de roşii şi carne
1. Se taie cubuleţe carnea de vită şi ceapa. Se păstrează câteva hamsii pentru ornat, iar restul se taie mărunt. 2. Se amestecă într-un castron carnea de vită, ceapa, hamsiile mărunţite şi pătrunjelul tocat. 3. Pentru sosul de roşii, se amestecă bulionul, oţetul, muştarul, zahărul, uleiul, sare şi piper după gust. 4. Sosul se toană […]
Salată de hering
1. Cartofii de spală şi se pun la fiert în apă cu sare, timp de 25 de minute. Se scurg, se curăţă de coajă, se taie bucăţi şi se lasă la răcit, într-un castron. 2. Se desfac frunzele de salată, se spală şi se taie fâşii. Ceapa şi roşiile se spală şi se taie rondele. […]
Paste spirală cu ciuperci şi salată
1. Se spală frunzele de salată şi se pun la scurs. Se opăresc circa 10 minute în apă fierbinte cu sare. Se pun la scurs. Se curăţă şi se spală ciupercile. Se lasă la scurs într-o strecurătoare. 2. Se pun două linguri de ulei la încins într-o tigaie. Se adaugă ciupercile, sare şi puţină apă […]
Salată de paste cu jambon şi caşcaval
1. Se fierb pastele în apă cu sare şi ulei. După ce au fiert, se răstoarnă într-o strecurătoare. Se pun într-un vas şi se amestecă cu o lingură de ulei. Se lasă la răcit. 2. Între timp, în alt vas, se pregăteşte sosul: se amestecă smântâna cu restul de ulei, ketchup-ul, sarea şi piperul. Se […]
Salată de fusili cu file de peşte
1. Se pune apa la fiert cu puţină sare şi ulei. Când începe să fiarbă, se pun pastele la fiert. Se lasă atât cât se specifică pe pachet, până ce se înmoaie. După ce au fiert, se răstoarnă într-o strecură-toare şi se clătesc cu apă rece. Se pun apoi într-un vas. 2. Se curăţă, se […]
Salată de praz
1. Se curăţă şi se spală prazul şi se fierbe în apă sărată până ce se înmoaie. Se scoate din apă şi se pune la răcit. 2. Prazul fiert se taie rondele, se sărează şi se asezonează cu ulei, piper, zeamă de lămâie sau oţet de vin, după caz. Salata obţinută se poate servi împreună […]