Mic dejun
Ouă cu legume
Ouă cu legume, o combinaţie delicioasă şi uşoară, perfectă pentru o cină rapidă şi dietetică. Iată reţeta: 1. Roşiile se crestează şi se cufundă câteva secunde în apă clocotită. Se curăţă apoi de pieliţe şi sâmburi. Pulpa se taie cuburi mici. 2. Ardeii se taie şi ei cuburi mici, la fel şi ceapa. Într-un vas […]
Sandviciuri cu ciuperci
Sandviciuri cu ciuperci pentru serile când nu ai timp să găteşti ceva elaborat. Reţeta este foarte rapidă, gata în 10 minute. 1. În unt topit se pun ciupercile bine scurse şi usturoiul întreg. Se presară cu sare şi se învârte tigaia. 2. Între timp, pâinea se pune la prăjit. Când apa pe care şi-o lasă […]
Ouă Benedict dietetice
Ouă Benedict dietetice cu pâine neagră şi şuncă slabă. O reţetă uşoară, care se face repede. 1. Pentru sos se amestecă gălbenuşurile, muştarul şi iaurtul şi apoi se transferă la bain-marie unde se fierb 15 minute amestecând până ce se îngroaşă. Se adaugă ceapa tăiată mărunt, sare şi piper. Se trage vasul de pe foc […]
Tarta cu portocale
Învaţă să prepari o tartă cu portocale aromată şi delicioasă. Mod de preparare: 1. Pentru aluat, într-un vas se amesteca oul cu zaharul si sarea. Faina se pune pe masa de lucru, i se face un gol la mijloc si acolo se pune amestecul cu ou si untul moale (nu topit!). Se amesteca pâna […]
Chec cu portocale si cacao
Învaţă să prepari un chec cu portocale şi cacao festiv. Mod de preparare: 1. Untul se freaca cu zaharul. Dupa ce acesta s-a topit, se adauga ouale, faina si praful de copt. 2. Se rade ciocolata si se adauga în amestec, se adauga si coaja de portocala, se amesteca usor si se toarna aluatul […]
Salată cu ton
Salata cu ton este cina ideală, uşoară şi uşor de preparat. Fă şi tu o salată cu ton după această reţetă simplă! 1. Ouăle se pun la fiert şi se lasă cât să fie tari. 2. Tonul se scurge foarte bine de sucul în care a stat conservat. 3. Salata se spală, se taie şi […]
Peltea de gutui
1. Gutuile se spală, se şterg cu o cârpă de puf şi se taie bucăţele mici. Fructele nu trebuie curăţate de coajă şi nici nu li se scoate mijlocul care conţine o cantitate mare de gelatină. 2. Gutuile tăiate se pun într-o cratiţă cu apă şi se adaugă şi merele roşii, tăiate în sferturi, apoi […]
Gem de prune
1. Se spală şi se curăţă prunele de sâmburi şi de codiţe. 2. Într-o cratiţă (cu fundul mai gros) se pun prunele şi se presară pe deasupra zahărul şi zahărul vanilat sau esenţa de vanilie. 3. După ce au stat la rece 2-3 ore, se pun la fiert, la început la foc mare, apoi la […]
Gem de coacăze
1. Se spală fructele şi se pun într-o strecurătoare la scurs, după care se dau prin blender şi se face un piure, astfel încât să nu se mai simtă la gust seminţele. 2. Piureul obţinut se amestecă cu zahărul şi sucul de lămâie şi se lasă la rece timp de 2 ore, după care se […]
Gem asortat
1. Se spală fructele şi se lasă să se scurgă într-o strecurătoare. 2. Se pun apoi într-o cratiţă specială pentru gem sau dulceaţă, cu fundul mai gros. Se presară zahărul şi se lasă 2-3 ore să-şi lase zeama, amestecând uşor cu o lingură din lemn, de câteva ori. 3. Compoziţia se pune la fiert şi […]