Dulceaţă de pepene roşu

1. Pepenele trebuie să fie copt şi proaspăt. Se curăţă de seminţe şi se taie cubuleţe, folosind şi câte puţin din partea albă de la coajă. 2. Între timp, se pun pe foc apa şi merele tăiate felii, fără să se cureţe de coajă şi de căsuţele cu sâmburi. Se fierbe până se înmoaie bine […]

Dulceaţă de zmeură sau mure

1. Se aleg fructe bine coapte, proaspete şi neterciuite. Se spală, se curăţă de codiţe şi de frunzuliţe şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. 2. Fructele bine spălate şi scurse se pun într-o cratiţă de dulceaţă, în straturi alternative cu zahărul. Se stropeşte cu zeama de lămâie şi se lasă la rece 2-3 ore, […]

Dulceaţă de coacăze

1. Se cumpără coacăze cu boabele mari, cu puţine seminţe, de preferat una sau două. Se spală bine coacăzele în multă apă rece, apoi se desprind de pe ciorchini şi se curăţă de seminţe. 2. Între timp, se pun pe foc apa, zahărul şi zeama de lămâie şi se lasă să fiarbă până se obţine […]

Omletă cu brânză de capră

1. Se curăţă ceapa, se taie în solzişori şi se căleşte în unt. Se sparg ouăle şi se separă albuşul de gălbenuş. Se amestecă gălbenuşurile cu berea şi cu ceapa călită şi se presară cu sare şi piper. 2. Albuşurile se bat spumă, după care se amestecă uşor cu ceapa verde şi verdeaţa tocată mărunt. […]

Omletă catalană

Se bat ouăle, într-un bol. Se adaugă un praf de sare şi se bat în continuare aproximativ cinci minute. Mazărea se spală în două trei ape şi se pune apoi la scurs, într-o strecurătoare. Pâinea se pune să se înmoaie în laptele călduţ şi, după ce s-a înmuiat, se amestecă cu ouăle bătute, cu brânza […]

Salată ţărănească

Se curăţă şi se spală salata în câteva ape şi se pune să se scurgă în sită. După aceea, se taie frunzele cu un cuţit special și se pun într-un bol. În acest timp, se sparg ouăle, se bat bine cu sare şi cu un praf de piper, se adaugă ardeiul capia tăiat cubuleţe, mărarul […]