Pranz
Supă pescărească
1. Se curăţă ceapa și se taie peștișori. Se curăţă cartofii și morcovii. Se taie cubuleţe. 2. Ceapa se călește în ulei încins. După ce s-a făcut aurie, se adaugă cartofii și morcovii. Se călesc puţin, apoi se toarnă un litru de apă. Se pun în apă cubuleţele de supă, șofranul, piperul și chimenul. Se […]
Ciorbă de burtă
1. Se taie burta bucăţele mici, astfel încât să poată fi uşor de luat cu lingura. 2. Se spală în cinci ape în care se adaugă câte o lingură de oţet, după care se pune într-o strecurătoare şi se se freacă bine cu două linguri de sare grunjoasă. Se spală sub un jet de apă, […]
Supă-cremă de roșii
1. Se spală pulpele şi se pun să fiarbă în apă cu un praf de sare. Se lasă să fiarbă și, când au început să facă spumă, se curăţă cu spumiera pâna se limpezește zeama. 2. Separat, se curăţă legumele, se spală și se pun să fiarbă împreună cu pulpele de pui. Se adaugă 3-4 […]
Supă de pui cu găluști
1. Se spală puiul, se porţionează şi se pune la fiert. 2. Legumele se curăţă, se spală și se adaugă în apa în care fierbe puiul, cu excepţia ardeiului capia și cartofilor. Se adaugă căţeii de usturoi și câteva boabe de piper și se lasă la foc mediu. 3. Se bat ouăle, se adaugă sare, […]
Ciorbă picantă de vită
1. Se spală bine bucata de rasol. Se pune să fiarbă în apă cu un praf de sare. 2. Între timp, se curăță zarzavaturile, se spală și se pun să fiarbă întregi ca pentru supă, împreună cu rasolul. Se pun 2-3 lingurițe ulei de floarea-soarelui și se fierb la foc mediu, acoperite cu un capac. […]
Supă-cremă energizantă
1. Legumele se curăţă, se spală şi se taie bucăţi. Apoi, se pun la fiert, în 3,5 l apă cu sare. 2. Făina se dizolvă în lapte, apoi se adaugă treptat peste legume, la fiert. 3. Când legumele au fiert, se scot din zeamă, se strecoară şi se pasează bine. Apoi, se omogenizează cu zeama […]
Ciorbă deasă de pui
1. Pieptul de pui se curăţă de pieliţe, se spală şi se taie cubuleţe. Se pune la fiert în apă cu puţină sare într-o oală de 3 litri. 2. Se curăţă ceapa şi gogoşarii, se taie solzişori şi feliuţe şi se pun în cratiţă împreună cu pieptul de pui. Restul legumelor se curăţă şi se […]
Supă-cremă de legume
1. Se curăţă legumele, se spală bine şi se pun să fiarbă întregi în apă cu sare şi ulei. Se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă la foc mic. 2. Separat, se curăţă fasolea fideluţă, se spală în apă călduţă şi se fierbe în apă cu sare. După ce a fiert, se […]
Ciorbă rusească cu varză şi carne
1. Se spală bucata de carne, se curăţă bine de pieliţe şi se pune să fiarbă în apă cu sare. Se lasă să facă spumă şi apoi se ia cu spumiera, până se limpezeşte zeama. Se lasă să fiarbă la foc mic, acoperită cu un capac. 2. Separat, se curăţă zarzavaturile, se taie potrivit sau […]
Borş de păstăi verzi
1. Se curăţă şi se spală fasolea fideluţă şi se opăreşte în apă cu sare, în jur de 30 de minute. După aceea, se scoate în sită. 2. Separat, se curăţă ceapa, ardeiul şi morcovii, se spală şi se toacă mărunt sau se dau pe răzătoare. Se toarnă uleiul în oala de ciorbă şi se […]