Pranz
Cartofi prăjiţi care nu îngraşă
Învaţă cum să faci nişte cartofi prăjiţi care nu îngraşă, nu sunt toxici şi nu sunt…cartofi. Mod de preparare: Încălzeşte cuptorul la 220 grade Celsius. Curăţă morcovii şi taie bastonaşe în formă de cartofi prăjiţi franţuzeşti. Stropeşte morcovii cu puţin ulei de măsline, sare şi piper. Pune o foaie de hârtie de copt într-o tavă […]
Chifteluţe de legume
Chifteluţe de legume dietetice, gustoase, după o reţetă foarte simplă. 1. Se curăţă şi se spală ceapa şi dovleceii. Se rad dovleceii pe răzătoarea mică şi se storc bine de suc. 2. Ceapa se toacă mărunt şi se amestecă bine cu dovleceii, cu usturoiul măcinat, verdeaţa tocată mărunt şi pesmetul. 3. Se adaugă ouăle, sare […]
Ciorbă de cartofi cu smântână
Ciorbă de cartofi cu smântână gata în mai puţin de 2 ore. Iată o reţetă simplă şi foarte gustoasă. 1. Se curăţă ceapa, ardeii, morcovii şi ţelina. Se spală şi se pun să fiarbă în apă cu sare şi 2 linguriţe de ulei de măsline. 2. Se spală şi se curăţă cartofii, se taie cubuleţe […]
Pilaf sârbesc cu fasole verde
Pilaf sârbesc cu fasole verde – uşor de făcut, foarte simplu şi potrivit pentru zilele de post. Iată o reţetă simplă. 1. Se spală orezul şi se lasă în apă călduţă câteva minute. 2. Separat, se curăţă şi se spală ceapa, se taie solzişori şi se căleşte în uleiul de măsline. Se pun şi gogoşarii […]
Peşte cu sos picant
Un peşte în sos picant rapid, gustos şi uşor de făcut. Vezi o reţetă perfectă pentru cină: 1. Se spală peştii în 2-3 ape şi se condimentează cu sare şi piper. Se taie lămâile felii subţiri, apoi se bagă câte 2-3 în fiecare peşte. Se lasă să stea câteva ore la rece. 2. În acest […]
Suflé de legume
Un sufle de legume foarte gusots, perfect pentru o cină dietetică. Vezi această reţetă simplă! 1. Se spală broccoli şi conopida, se desfac în bucăţi mai mici şi se pun să fiarbă în apă cu o linguriţă de sare. După ce au fiert, se scot într-un bol. 2. Morcovii se curăţă, se spală şi se […]
Paste super rapide cu pui aromat
Învaţă să prepari nişte paste super rapide, cu carne de pui aromată şi picantă, vin şi parmezan. Mod de preparare: Căleşte usturoiul în ulei de măsline, cu carnea de pui. Amestecă ardeii graşi şi ardeiul iute şi căleşte 2 minute. Adaugă roşiile şi vinul. Adaugă pastele şi apa necesară şi lasă la fiert la foc […]
Paste primavera ultra rapide la capac
Învaţă să prepari nite paste primavera super rapide, amestecând toate ingredientele într-o oală. Vezi cum faci paste primavera la capac, fără efort. Mod de preparare: Amestecă supa, pastele linguine, ceapa, broccoli, sparanghelul, ciupercile, usturoiul, fulgii de ardei, sarea şi piperul într-o oală mare şi dă la fiert la foc iute. Picură puţin ulei de măsline […]
Chişcă moldovenească
Chişcă moldovenească delicioasă după o reţetă simplă. Încearcă şi tu! 1. Se curăţă temeinic intestinul de grăsimi, după care se spală în mai multe ape, se freacă bine cu mălai, apoi se bagă în apă rece până nu mai are niciun miros. 2. Separat, se dă carnea prin maşina de tocat, ceapa se toacă mărunt […]
Muşchi tocat à la Ştefania
Muşchi tocat à la Ştefania – o reţetă simplă cu carne de porc potrivită pentru orice ocazie. 1. Peste carnea tocată se adaugă sarea, piperul, oul, boiaua, cele 3 felii de pâine înmuiate în apă şi apoi stoarse şi cei 2 căţei de usturoi pisaţi. 2. Se amestecă bine compoziţia până la omogenizare. Apoi, pe […]