Pranz
Ciorbă de legume
1. Se curăţă şi se spală bine legumele. 2. Roşiile se opăresc, se decojesc, se mărunţesc şi se pasează cu blenderul, apoi se trec prin sită ca să nu mai rămână seminţe. 3. Se taie ceapa solzişori şi se căleşte 2-3 minute, până devine sticloasă. Se taie morcovii, dovlecelul şi ardeii cubuleţe, se adaugă peste […]
Supă cremă de legume
1. Se curăţă conopida de frunze, se rupe bucheţele, se spală şi se pune să fiarbă în apă cu sare şi ulei de măsline. 2. Se curăţă rădăcinoasele, se spală, se taie bucăţi mai mici şi se pun la fiert împreună cu conopida. Dovlecelul se curăţă, se spală şi se pune mai târziu să fiarbă […]
Ciorbiţă de fasole
1. Se pune fasolea să se înmoaie de seara până dimineaţa. A doua zi se spală şi se pune să fiarbă în 2-3 ape pentru a se elimina toate toxinele. 2. După ce a fiert în trei ape, se scoate şi se pune să fiarbă împreună cu celelalte zarzavaturi tăiate mărunt ca pentru ciorbă. 3. […]
Borş călugăresc
1. Se curăţă şi se spală toate legumele. Se taie cubuleţe potrivite sau rondele, după preferinţă, şi se pun la fiert în apă cu un praf de sare. 2. După ce au fiert, se pune uleiul de măsline, se adaugă piperul şi se acoperă cu un capac. Se mai lasă să fiarbă la foc potrivit. […]
Supă-cremă de spanac
1. Se alege spanacul şi se spală în mai multe ape. Între timp, se pune apă la fiert cu un praf de sare şi puţin ulei şi se opăreşte. Zeama în care a fiert se păstrează. 2. Separat, se curăţă dovleceii şi se pun la fiert în apă cu sare. După ce au fiert, se […]
Supă cremă cu ardei
1. Se curăţă toate legumele, se spală şi se pun la fiert cu apă, sare şi ulei. Se acoperă cu un capac şi se lasă la foc potrivit, să nu clocotească. 2. După ce au fiert, se scot legumele cu spumiera şi se aleg. Ceapa se aruncă, iar celelalte legume se pasează cu blenderul şi […]
Borş de pui cu legume
1. Se curăţă aripioarele şi se pun la foc, în apă cu sare. Când au început să fiarbă, se ia spuma. După aceea se lasă la foc mic. 2. Separat, se curăţă legumele, se spală şi se taie ca pentru ciorbă. Ceapa se taie mărunt, morcovii, rondele, ţelina şi cartofii, cubuleţe şi ardeii, fâşii. 3. […]
Supă-cremă de porumb
1. Se curăţă şi se pune porumbul să fiarbă în apă cu sare, acoperit cu un capac. După ce a fiert, se scoate şi se lasă să se răcească. 2. Între timp, se curăţă şi celelalte zarzavaturi, se spală şi se pun să fiarbă cu apă, sare şi 2 linguri de ulei. 3. Separat, se […]
Borş de praz
1. Se curăţă şi se spală carnea în câteva ape, apoi se pune să fiarbă în apă cu sare. Când începe să dea în clocot, se ia spuma până se limpezeşte zeama. 2. Separat, se curăţă toate legumele, se spală şi se pun să fiarbă întregi împreună cu bucata de carne. Se acoperă oala cu […]
Borş de perişoare
1. Se spală zarzavaturile şi se pun să fiarbă ca pentru supă, în oală cu apă şi cu sare. Se acoperă cu un capac şi, după ce au fiert, ceapa se scoate, morcovul se taie rondele, prazul la fel, ardeiul se pasează, iar fasolea rămâne întreagă şi se lasă să fiarbă în continuare. 2. Carnea […]