Pranz
Supă de usturoi
Te poţi delecta cu mâncăruri gustoase chiar şi în post! Uite cum se face supa de usturoi: 1. Usturoiul se curaţa si se preseaza. În oala de fiert supa se încinge uleiul si se pune usturoiul la calit, fara a-l lasa sa se rumeneasca. 2. În acest timp, apa se încalzeste si se prepara supa […]
Ciorba cu oua
Învaţă să prepari o delicioasă şi săţioasă ciorbă de ouă cu leuştean. Mod de preparare: 1. Radacinoasele si cartofii se curaţa si se taie bucaţi mici. Ceapa se taie marunt. 2. Într-o oala de ciorba se pun 3 litri de apa la fiert si când da în clocot se adauga ceapa si […]
Supă de linte
Lintea este sănătoasă, mai ales dacă încerci să mănânci mai puţină carne. La fel de bună şi săţioasă este şi supa de linte, care mai este şi foarte uşor de preparat: 1. Lintea se pune la înmuiat în apă pentru 4 ore şi se schimbă apa la fiecare oră. 2. În oala de fiert supa […]
Supă de peşte
Peştele nu e bun doar pus în borş, ci poţi face şi o supă de peşte nemaipomenită. Iată cum să procedezi: 1. Într-o oală, se pun la fiert în apă cu ulei şi sare, cartofii tăiaţi cuburi, ardeii tăiaţi fâşii şi o ceapă tăiată mărunt. După 10 minute, se adaugă orezul, se lasă 5 minute […]
Ciorbă de afumătură
Supele şi ciorbele sunt foarte bune pentru diete – cu cât consumi mai multe lichide, cu atât vei slăbi mai uşor. Dar asta nu înseamnă că n-ar trebui să aibă gust bun: o ciorbă de afumătură ar pica grozav! 1. Afumătura se taie cuburi mici care se pun la prăjit fără ulei. După ce toată […]
Ciorbă de varză
Pregăteşte-te pentru post cu o reţetă grozavă de ciorbă de varză! 1. În funcţie de cât este de sărată varza, aceasta se lasă la desărat în apă rece cu o seară înainte sau doar pentru câteva ore. Apoi se taie fideluţă. 2. În oala de fiert ciorba, se încinge uleiul şi se pun ceapa tăiată […]
Supă cremă de morcovi cu telina si cartofi
În această perioadă, când vremea e tot mai rece, o supă bună te va încălzi pe loc. Iar supa crema de morcovi cu telina si cartofi este gustoasă şi tocmai bună! 1. Cartofii, morcovii şi ţelina se taie cât mai fin şi se pun la călit în ulei. După ce au devenit lucioase, se adaugă […]
Ciorbă de porumb
Pentru iubitorii de porumb recomand o ciorbă care este gustoasă şi caldă, şi rece. 1. Porumbul se scurge de apa, iar jumatate din cantitate se mixeaza cu laptele în blender, pâna devine piure. 2. Pâinea se taie cubuleţe care se pun într-o tigaie cu unt şi se rumenesc uşor pe toate parţile. Roşiile şi ceapa taiata în bucaţele se […]
Supa-crema de legume
Învaţă să prepari o supă crema de legume delicioasă, cu pătrunjel proaspăt şi unt. Mod de preparare: 1. Toate legumele se curaţa si se taie marunt. 2. În oala de fiert supa, se topeste untul si se pun legumele sa se caleasca 2-3 minute. Apoi se acopera cu apa si se lasa […]
Supa spornica de pui
Învaţă să prepari o supă spornică de pui, săţioasă şi gustoasă, cu tăieţei. Mod de preparare: 1. Puiul se spala, se pârleste la flacara aragazului, se por_ioneaza si se pune la fiert în apa rece cu un praf de sare. Se lasa la foc mic si se spumeaza cu regularitate. 2. […]