Pranz
Drob de post
Îţi place drobul, dar vrei să eviţi carnea? Iată o reţetă simplă de drob de post! Gustul este foarte asemănător cu cel al drpbului “adevărat”. 1. Se fierb granulele de soia conform indicaţiilor de pe pachet, în apa cu o lingura concentrat de legume. Apoi se strecoara foarte bine. 2. Se toaca ceapa si usturoiul […]
Drob în foietaj
Cu siguranţă că ai mai preparat drob. De data aceasta îţi propunem o reţetă specială, drob în foietaj. Încearcă şi tu! 1. Organele bine spalate se pun la fiert în apa rece împreuna cu câteva boabe de piper si o foaie de dafin timp de 35-40 minute. Separat, se pun la fiert în apa cu […]
Supă cu tăieţei de casă
Îţi place supa cu tăieţei? Prepară-i singură în casă după această reţetă simplă şi gustoasă! 1. Puiul se fierbe în 4 litri de apă. 2. Între timp, legumele se curăţă, se taie mari şi se pun la fiert, spumând în continuare. Când nu mai face spumă, se şterge marginea interioară a oalei cu un şervet […]
Chiftele cu sos alb
Nu ştii ce să găteşti diseară? Încearcă această reţetă simplă de chiftele cu sos alb! 1. Din osul de vita, cimbru, o ceapa, sare, piper si cuisor se fac 500 ml de supa scazuta. 2. Într-o tigaie cu 25 g unt se caleste ceapa marunita. În lapte cald se înmoaie miezul de pâine, apoi se […]
Supă-cremă de praz
Ceapa oltenească, prazul, are încă multe taine de preparare. Iată câteva reţete care nu vă vor dezamăgi. Cum se prepară supa-cremă de praz: 1. În oala de fiert supa se topeşte untul şi se pun prazul tăiat rondele şi ceapa tăiată peştişori. Se amestecă şi se lasă 10 minute să se înmoaie. 2. Se adaugă […]
Supă de morcovi
O supă dulceagă, perfectă pentru un prânz uşor. Poţi drege supa de morcovi şi cu un pic de smântână atunci când e fierbinte. 1. Ceapa se taie peştişori iar morcovii se dau prin răzătoarea cu ochiuri mari. 2. Într-o oală se încinge uleiul şi se căleşte ceapa. Când începe să devină translucidă, se adaugă morcovii şi se mai lasă […]
Supă de ciuperci
O supă gustoasă şi cremoasă, cu ingrediente care se găsesc acum la tot pasul: supa de ciuperci! 1. În oala de supă se topeşte untul şi se călesc usturoiul mărunţit, ceapa tocată mărunt şi ţelina tăiată cât mai fin. Se lasă 3-4 minute până ce ţelina şi ceapa devin translucide. 2. Se adaugă ciupercile feliate, se lasă 5 […]
Borş rusesc
Borşul rusesc este o bunătate de ciorbiţă venită din est, uşor condimentată, tocmai bună pentru temperaturile scăzute: 1. În oala de fiert borşul se încinge uleiul şi se pun la călit varza tăiată fideluţă, morcovul, ţelina, sfecla roşie, ardeiul gras. După ce devin translucide, se adaugă fasolea. Se acoperă cu apă şi se lasă la fiert 15 minute. 2. După […]
Ciorbă de berbec
Vremea se tot răceşte, aşa că ciorbiţele sunt tot mai binevenite. Uite de ce ai nevoie pentru a prepara ciorbă de berbec: 1. Carnea porţionată se pune la fiert în apă rece şi, după câteva clocote, se aruncă apa. Se pun iar doi litri de apă rece şi se lasă carnea la fiert. 2. După ce carnea este […]
Borş de macrou
Borşul pescăresc este un deliciu provenit de la pescarii care pleacă să prindă peştele cu noaptea-n cap. Uite cum poţi prepara şi tu un deliciu de borş de macrou, la tine acasă! 1. Pestele se spala si se taie bucaţi nu mai late de doua degete. 2. Ardeiul se taie fâsii, iar morcovul si radacina de patrunjel se […]