Reţete: Supă de peşte cu orez şi migdale tocate

► Ceapa se taie inele. Uleiul se încinge într-o cratiţă.Se căleşte ceapa, apoi se pun fulgii de migdale şi se mai lasă puţin pe foc. Se încorporează vinul, supa şi roşiile, apoi dafinul, se asezonează cu sare şi piper şi se lasă să fiarbă 20 de minute, la foc mic. ►Se taie peştele în 8-12 […]

Supă cu germeni de fasole

► Se curăţă legumele, se dă prin răzătoare pe lung şi se păstrează inclusiv partea rădăcinoasă. ► Se încinge uleiul într-o cratiţă şi se călesc fulgii de ovăz. Se adaugă şi legumele rase şi se mai lasă puţin la călit. ► Se toarnă înăuntru supa, germenii de fasole mungo şi restul de legume. Se fierbe […]

Reţetă: Supă de porumb cu cipsuri

► Se pun boabele de porumb, decongelate în prealabil, într-un blender, se adaugă apă şi se mixează până când devine o cremă densă. ► Se pune compoziţia într-o cratiţă, se adaugă untul, sare şi piper, după care se fierbe timp de 3-5 minute. ► Se repartizează în farfurii, se presară deasupra ceapa verde tocată mărunt […]

Fructe de mare cu broccoli

► Păstăile se curăţă. Se spală broccoli, se taie bucheţele şi se opăresc timp de 3-5 minute în apă fiartă, cu sare. Se pregătesc fructele de mare. ► Ingredientele pentru supă se pun într-o oală şi se presară maghiranul, se dă în fiert şi se asezonează cu sare şi piper. Fructele de mare se cufundă […]

Reţetă: Supă de busuioc şi broccoli

► Ceapa şi usturoiul se călesc în uleiul încins, se pun bucheţelele de broccoli şi zeama de supă. Se lasă să fiarbă cca 20 de minute. Spre sfârşit se pun şi frunzele de busuioc (se păstrează câteva pentru decor) şi se amestecă. ► Se încorporează smântâna, se mai lasă puţin pe foc, se asezonează cu […]

Orez basmati cu broccoli şi migdale

► Orezul se lasă peste noapte, cca 12 ore, în apă rece. Apoi se strecoară. ► Orezul se pune într-o oală, cu laptele de cocos şi sare şi se umple cu apă cu cca 1 cm deasupra orezului. Se dă în fiert şi se mai lasă la foc mic cca 20 de minute, până când […]

Peşte la cuptor, în stil românesc

►Se spală peştele şi se taie în patru părţi. Se dă cu sare şi se pune într-o tigaie unsă cu unt. ► Se curăţă ceapa şi usturoiul, se spală fasolea verde, morcovul şi roşiile şi se lasă să se scurgă. Se taie bucăţi ceapa şi morcovul, usturoiul feliuţe şi roşiile în opt bucăţi. ► Se […]

Supă chinezească picantă

► Se toarnă apă fierbinte peste ciuperci. Se pun tăieţeii în apă rece pentru 20 de minute, apoi se scot, se scurg şi se taie bucăţi mai mici. În oala cu ciupercile, se pun tăieţeii şi carnea (tăiată bucăţi), apoi cubul de supă de găină. ► Se amestecă amidonul cu puţină apă şi se adaugă […]

Salată capri

Salata este una dintre cele mai sănătoase aperitive, recomandate în orice moment al zilei. Dimineaţa, la prânz sau seara, salata capri este o gustare uşoară şi săţioasă, dar mai ales foarte gustoasă. Află mai jos cât de uşor se prepară. Mod de preparare: Aprinde cuptorul ca să fie încins. Într-o tigaie, pune oţetul cu zahărul […]

Rulouri de peşte cu legume

Este cunoscut faptul că peştele este foarte sănătos, fiind, de altfel, şi cel mai recomandat aliment. Îţi propunem aşadar delicioasele rulouri de peşte cu legume, pe care le poţi prepara oricând, chiar şi în timpul posturilor. Mod de preparare: Căleşte legumele în unt după ce le-ai tocat mărunt – poţi rade morcovul şi ţelina.  Separat, […]