Ciorbă de oase de porc(afumate sau proaspete)

Se scoate spuma şi se lasă sa fiarbă la foc moale ca să obţină o ciorbă limpede. Se adaugă zarzavatul tăiat ca fideluţa, sarea şi o cescuţă cu orez spălat. Când zarzavatul şi orezul sunt fierte, se acreşte ciorba cu zeama de varză clocotită si se adaugă leuşteanul tocat   Trimisa de: Ciobanasu Maria

Supă indiană de roşii

Se combină toate ingredientele, mai puţin laptele, într-o oală şi se dau în fiert. Se lasă la foc mic 5 minute. Se adaugă laptrele şi se mai lasă la foc mic încă 5 minute.

Drob de miel

Se spală organele de miel şi se tin în apă cu otet 15 minute. Se scot se taie bucati de 5 cm şi se pun la fiert împreună cu ficatul, pipotele si inimile de pui. După fierbere se scot, si se dau prin maşina de tocat carnea împreună cu ceapa uscată, ceapa verde, usturoiul şi […]

Ciorba din maruntaie de miel

Preparare: Ceapa verde şi uscată şi morcovii se toacă, apoi se călesc în ulei. Carnea, spălată foarte bine, se pune la fiert în apă rece. După ce dă în clocot, se aruncă apa, carnea se spală şi se pune iar la fiert. Zarzavatul călit se pune la fiert împreună cu carnea opărită. Spre final se […]

Drob de miel

In apa fierbintese baga maruntaiele de miel sa fiarba la foc mic pana sunt gata. Dupa ce s-au fiert, se toaca marunt cu un cutit sau satar. Se amesteca cu ceapa, verdeata tocate marunt, ceapa cu frunze cu tot, se adauga galbenusurile si albusul batut spuma, sare, piper dupa gust. Se amesteca bine totul. Se […]

Drob în aluat

1. Se curăţă, se spală măruntaiele de miel şi se pun să fiarbă într-o oală cu apă cât să le acopere. Se lasă să fiarbă la foc mic şi când dau în fiert se ia spuma ca să nu capete un miros neplăcut. 2. Se încearcă cu o furculiţă dacă au fiert şi se apoi […]

Supă-cremă de hribi

1. Pentru început, se curăță ciupercile, se desfac pălăriuțele, se curăță de pielițe și se spală bine. La fel se procedează și cu codițele. Se spală foarte bine și apoi se lasă să se scurgă în sită. 2. Separat, se curăță ceapa și rădăcina de pătrunjel, se spală și se pun să fiarbă în apă […]

Supă vitaminizantă

1. Într-o oală, se pune uleiul la încins. Se adaugă ceapa, se călește, apoi se adaugă ardeii iuţi sau boiaua și concentratul de supă, diluat în 500 ml apă. 2. Cartofii se curăţă, se spală, se taie cubuleţe și se fierb separat. După ce au fiert, se adaugă în supă, împreună cu roșiile tăiate cubuleţe […]

Cremă de ciuperci

1. Se spală ciupercile, se curăţă şi se taie solzişori. 2. Se căleşte în puţin ulei ceapa tăiată mărunt. 3. După câteva minute, se adaugă ciupercile şi sarea şi se lasă să fiarbă în apa pe care o lasă ciupercile. 4. Se adaugă păstârnacul şi ţelina curăţate şi tăiate cubuleţe. 5. Când sunt fierte legumele, […]

Supă pescărească

1. Se curăţă ceapa și se taie peștișori. Se curăţă cartofii și morcovii. Se taie cubuleţe. 2. Ceapa se călește în ulei încins. După ce s-a făcut aurie, se adaugă cartofii și morcovii. Se călesc puţin, apoi se toarnă un litru de apă. Se pun în apă cubuleţele de supă, șofranul, piperul și chimenul. Se […]